Hej gæst

Log ind / Tilmeld

Welcome,{$name}!

/ Log ud
Dansk
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Hjem > Nyheder > TSMC annoncerer avanceret procesteknologirute: 3 nm eksponering for masseproduktionstid

TSMC annoncerer avanceret procesteknologirute: 3 nm eksponering for masseproduktionstid

Ifølge medieberetninger afholdt støberelederen TSMC den 25. august et online teknisk forum og annoncerede information om avancerede processeteknologiruter.

TSMC-præsident Wei Zhejia afslørede på forummet, at 7-nanometer-processchippen, der begyndte masseproduktion i april 2018, for nylig har nået milepælen på 1 milliard forsendelser. 5-nanometerprocessen er gået ind i masseproduktionsstadiet og planlægger at udvide produktionen og styrke version 5. Nano-processen forventes at komme ind i masseproduktionen næste år.

Derudover arbejder TSMC også på mere avanceret N4- og N3-processteknologi. Blandt dem er N4 det nyeste medlem af TSMCs 5-nanometer-familie, som yderligere kan forbedre ydelsen, strømforbruget og densiteten for at imødekomme behovene hos forskellige produkter. Ud over at reducere maskelaget for at forenkle processen, kan N4 drage fordel af det 5-nanometer komplette designøkosystem. Opgradering fra N5 forventes N4-processen at starte prøveproduktion i fjerde kvartal 2021 og gå ind i masseproduktion i 2022.

N3 er en 3 nanometer processteknologi. TSMC planlægger at starte prøveproduktion af den i 2021 og gå ind i masseproduktion i anden halvdel af 2022. TSMC forventer, at beregningshastigheden for 3nm-processen vil være 15% højere end den for 5nm-processen, strømforbruget reduceres med 30% , og den logiske tæthed øges med 70%.

Mens man fastlagde avanceret procesteknologi, annoncerede TSMC også på forummet den dag, at den vil opgradere 12-nanometerprocessen og lancere en ny procesknudepunkt N12e, der især er rettet mod at støtte kunstig intelligens-aktiverede IoT-enheder og andre højeffektive og højtydende kantenheder.

I juli i år viste TSMCs økonomiske rapport for andet kvartal 2020, at TSMC's omsætning for kvartalet var USD 10,38 milliarder, en stigning på året på 34,1% og en stigning på måned på 0,8%.

I henhold til procesklassificering tegnede forsendelser af 7nm proces sig for 36% af TSMC's wafer-salg i andet kvartal af 2020; forsendelser med 16nm proces tegnede sig for 18% af salget af skiver i hele kvartalet; avanceret proces (inklusive 16nm og mere avancerede processer) 'S omsætning nåede op på 54% af det samlede kvartalssalg. I andre henseender udgjorde 10nm-processen 0%, og 28nm-processen tegnede sig for 14%.