Hej gæst

Log ind / Tilmeld

Welcome,{$name}!

/ Log ud
Dansk
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Hjem > Nyheder > Qualcomm: Wi-Fi 6 omdefinerer netværket Dobbeltbåndets samtidighed er mere praktisk end 160MHz

Qualcomm: Wi-Fi 6 omdefinerer netværket Dobbeltbåndets samtidighed er mere praktisk end 160MHz

Med åbningen af ​​det 5G kommercielle gardin er Wi-Fi 6 blevet kommercielt markedsført siden standarden blev etableret sidste år. Da mainstream-enheder som iPhone11 og Samsung S10 opnåede Wi-Fi6s første support sidste år, har producenter som Huawei og Xiaomi også været aktive på Wi-Fi 6 i år og frigivet Wi-Fi 6-routere og Wi-Fi 6-aktiveret mobil telefoner.

Som en teknologi til at omdefinere netværkslink er den vigtigste forbedring af Wi-Fi 6 at reducere overbelastning og tillade flere enheder at oprette forbindelse til netværket. Samtidig vil komplementariteten og synergien mellem Wi-Fi 6 og 5G yderligere forbedre brugernes mobilnet i fremtiden. Brug erfaring.

På en mediekommunikationskonference, der for nylig blev afholdt af Qualcomm, introducerede Qualcomm produktmarkedsdirektør Hu Peng og produktchef Ye Sukun fremskridt med Wi-Fi6 fra netværks- og terminalperspektiv samt den seneste Networking Pro-platform og FastConnect 6800-undersystem, der viser slutningen til slutningen Wi-Fi 6-teknologiens forkant.

Wi-Fi6 omdefinerer netværket

Efter 20 års Wi-Fi ved at blive en fast standard og blive mere og mere accepteret, har stigningen af ​​flere mobile terminaler og den udbredte anvendelse af smarte hjem i dag gjort, at vores hjem scenarier med høj densitet af Wi-Fi bruger; forskellige mobilspil Og skytjenester har også skabt et stort antal krav til hjemmenetværk. Forbrugerne ønsker at nyde højere båndbredde, lavere latenstid og mere fuldt ud garantere forbindelsesoplevelsen af ​​et stort antal smarte terminaler i hjemmet. Jakten på flere mennesker. På store offentlige steder er højkvalitets, meget pålidelige trådløse netværk i intelligent konstruktion som fabrikker også blevet en vigtig bro for titusinder af brugere og styring og tilslutning af intelligent udstyr i parken.

Fra dette perspektiv har Wi-Fi 6 nu den historiske mission med høj båndbredde, lav latens og multi-user-forbindelse. Det, folk har brug for, er ikke kun kabelforbindelser til netværk, men også forbindelser af høj kvalitet, der kan imødekomme behovene i dataeksplosionen. Brug for at definere den "nye forbindelse" i den nye æra.

I midten af ​​2019 lancerede Wi-Fi Alliance officielt Wi-Fi6-certificeringsprogrammet, hvilket betyder, at Wi-Fi6-relaterede teknologier er yderligere modnet og trådt ind i den kommercielle fase. På samme tid har Wi-Fi6 også ændret den måde, den blev opkaldt efter 802.XX, direkte ved hjælp af "Wi-Fi + digital", hvilket bringer bedre identifikation til forbrugerne, hvilket også betyder, at Wi-Fi yderligere vil trænge ind i menneskers liv .

Som innovatør inden for mobil kommunikationsteknologi har Qualcomm ført innovationen inden for trådløs kommunikationsteknologi. Hvordan skal man håndtere den revolutionerende Wi-Fi6? Ifølge Hu Peng har Qualcomm tre vigtigste overvejelser.

For det første uanset afstanden mellem terminalen og AP er det nødvendigt at sikre, at terminalen har en højere forbindelseshastighed. For det andet, i chipdesignet, løses det multiterminal brugeradgangsproblem fra bunden for at sikre, at flere terminaler er forbundet på samme tid, og Wi-Fi-opgaverne udføres effektivt. For det tredje kan højeffektive CPU'er og hardwarekryptering og dekrypteringsfunktioner fremskynde hastigheden af ​​brugere, der tilslutter sig netværket, forbinder og overfører data.

I Wi-Fi6-standarden introduceres MU-MIMO (Multi-User Multiple-Input Multiple-Output), Orthogonal Frequency Division Multiple Access (OFDMA) og TWT. ((Target Wake Time)), BSS Coloring (BSS Coloring Technology) 1024-QAM (1024 Quadrature Amplitude Modulation Mode) og andre teknologier bringer mere kraftfulde funktioner til Wi-Fi.

MU-MIMO kan understøtte både uplink og downlink

I æraen med Wi-Fi 4 har MIMO dukket op og kan kaldes SU-MIMO. I SU-MIMO-scenariet kan hver router kun sende pakker til den samme enhed, og andre enheder kan kun suspendere på dette tidspunkt, hvilket er såkaldt Queuing, der medfører en vis netværksforsinkelse.

"Dette svarer til en person, der bruger en hånd til at håndtere flere opgaver. I dette tilfælde kan der kun være en hånd. På samme tid, når antallet af antenner øges hurtigt, kræves der mere effektiv samtid. På dette tidspunkt bruger vi MU-MIMO bruger ligesom Qianshou Guanyin generelt flere hænder til samtidig at håndtere netværkskrav, der er initieret af et stort antal terminaler. ”Sagde Hu Peng.

Hu Peng erklærede endvidere, at metaforen for "Thousand Hands Avalokitesvara" her svarer til antallet af datastrømme. MU-MIMO er opdelt i uplink og downlink. Downlink MU-MIMO blev introduceret i Wi-Fi 5. Som den første producent, der understøtter 4-vejs MU-MIMO-chipset, øgede Qualcomm effektiviteten af ​​Wi-Fi 5 på det tidspunkt med 2 til 3 gange i 2016, hvilket bragte et revolutionerende spring til forbedring af downloadhastigheden af ​​flere terminaler. Med Wi-Fi 6 kan Qualcomms løsning allerede give uplink MU-MIMO. Dette skyldes, at uplink-aktiviteter såsom multiterminal live-transmission og cloud-backup er blevet mere aktive i de senere år. Qualcomms bedre løsning til at imødekomme tidernes behov.

"Qualcomm har arbejdet i MU-MIMO i mange år, og Qualcomms MU-MIMO-teknologi er også brancheførende. På nuværende tidspunkt er 750 millioner klientenheder, der bruger Qualcomms MU-MIMO-løsning, sendt." Hu Peng sagde.

Under MU-MIMO kan routeren sende pakker til forskellige enheder på samme tid, og netværksforsinkelsen er naturligvis stærkt reduceret. I tiden med Wi-Fi6 er 8x8MU-MIMO virkelig gået ind i den praktiske fase. På samme tid kan 4 2x2 eller 8 1x1MU-MIMO tilføjes, og uplink og downlink er ikke begrænset, hvilket reducerer forsinkelsen i høj grad.

Det er værd at nævne, at Qualcomms MU-MIMO-løsning kan understøtte både uplink og downlink, hvilket ikke er tilfældet for alle løsninger, der understøtter MU-MIMO. Jo større antallet af links, der understøttes af uplink og downlink, jo flere "hænder", så effekten bliver bedre og effektiviteten bliver højere ved faktisk brug.

OFDMA kan håndtere 37 brugerbehov på samme tid

På baggrund af den store dataforbindelse og kommunikation, der kan behandles samtidigt gennem MU-MIMO, til forskellige fragmenterede data, for eksempel når vi ofte sender små data vha. WeChat eller Weibo, hvordan man sikrer, at disse små data kan sendes til en anden i tidssiden? Og når man spiller mobilspil, hvordan kan man sikre sig, at mobilspil stadig kan opretholde en god lav-latenstidseffekt under et stort antal enhedsmiljøer?

Dette involverer en ny teknologi introduceret i Wi-Fi6-OFDMA. Orthogonal Frequency Division Multiple Access (OFDMA) deler effektivt kanaler for at forbedre netværkseffektivitet og reducere latenstid for uplink- og downlink-trafik i miljøer med stor efterspørgsel.

Naturligvis er denne teknologi allerede begyndt at blive brugt på mobilnetværk.

MU-MIMO har en fast datapakestørrelse hver gang, så det har en begrænset effekt, når du transmitterer små datapakker (live transmission, online spil, videoopkald) i lang tid. Hvis MU-MIMO er en anden tilgang til hver vogn, er OFDMA en teknologi til at adskille vogne til forskellige steder, men det skal opnås ved at stole på MU-MIMO, som kan kombineres for at opnå pakker i fuld størrelse uden forsinkelse. transmission.

Og OFDMA kan gøre, at dataindholdet i transmission ikke længere optager hele kanalen stift og opdeler dataene i mere detaljerede ressourceblokke til styring og transmission, hvilket realiserer en mere effektiv brug af netværket.

Ifølge Hu Peng leverer Qualcomm, som en avanceret løsningsudbyder, OFDMA-teknologi, der kan understøtte samtidig behandling af 37 brugere på samme tid, hvilket også er et brancheførende niveau. Jo højere OFDMA-ydeevne er, desto mere samtidig kan små datakrav opfyldes på samme tid. Dette er en meget vigtig indikator. Vi har ikke kun OFDMA-evnen, men også muligheden for at behandle 37 terminalside-enheder samtidigt. Derudover kan det, ligesom MU-MIMO, også understøtte uplink og downlink OFDMA-teknologier, så uplink og downlink kan forbedre OFDMA-ydelsen på lige fod. Derudover er 8 × 8 datastrømmen også den højeste standard i branchen.

TWT reducerer strømforbruget markant

Wi-Fi har altid brugt CSMA / CA-mekanismen, det vil sige, hver gang, inden data overføres, overvåger det, om andre AP'er på den trådløse kanal også overfører data. I så fald skal du undgå det først og vente til den næste tidsperiode, før du sender. Dette betyder, at når flere AP'er arbejder på den samme kanal, vil netværkets kapacitet reduceres kraftigt på grund af den separate kommunikationsmetode igen. Kanaler skal deles.

BSS-farvning "farver" hver AP, det vil sige tilføje 6 bit BSS-farve til datahovedet for at specificere forskellige AP'er. På denne måde, når routeren eller enheden registrerer, at kanalen er optaget, inden der sendes data, vil den først kontrollere AP. Den "besatte" BSS-farve bestemmer, om det er det samme AP-netværk. Hvis det ikke er tilfældet, er det ikke nødvendigt at undgå det. Dette gør det muligt for flere AP'er at køre på den samme kanal og administrerer intelligent flere brugere til samtidig parallel transmission.

BSS Coloring er velegnet til tæt scenenetværk, såsom stadioner, indkøbscentre og parker. Det tillader tætte AP-enheder at give flere brugere større Wi-Fi-kapacitet under forudsætning af kontrollerbar interferens.

Efter Hu Pengs opfattelse kan BSS-farvelægning (BSS-farvelægningsteknologi) ofte fortolkes som "Jeg tager ansvaret på mit websted". Wi-Fi 6 tilføjer denne funktion til netværksenheder på tilstødende kanaler. 6-bit farvningsmetoden gør det muligt for enheder at skelne forholdet mellem hinanden og derved reducere gensidig interferens mellem enheder og øge hver enheds egen netværkskommunikation. evne.

BSS Coloring giver signalkilder mulighed for at have deres egne "farver". Op til 63 "farver" giver mobiltelefoner og andre terminaler en effektiv måde at finde routere på. Ligesom forskellige temafarver til forskellige takeaway-tjenester, kan routere og terminalenheder finde hinanden mere nøjagtigt og effektivt efter farvning, hvilket reducerer kommunikationskraften og tiden.

TWT (Target Wake Time) gør det muligt for terminalenheden at gå i dvale, når den ikke transmitterer data, hvilket kan spare op til 7 gange batteriets strømforbrug. Gennem koordinering kan venteterminalen sættes i en hviletilstand, hvorved strømforbruget på mobilterminalen spares, hvilket i høj grad forbedrer terminens brugbare tid.

Derudover kan TWT samarbejde med OFDMA-teknologi for samtidig at vække flere enheder for at realisere parallelforbindelse af flere enheder, der transmitterer forskellige tjenester, såsom video, tale og Internet of the Things, og justere trafikandelen og prioriteten i henhold til forskellige tjenester, og dermed forbedre hjemmebrugernes oplevelse.

1024-kvadraturamplitude-moduleringsmodus (1024-QAM) forbedrer gennemstrømningen af ​​nye båndbreddeintensive applikationer ved at kode flere data i den samme mængde spektrum.

Wi-Fi 6 supplerer 5G

Wi-Fi 6 blev født i 5G-æraen. Som vi alle ved, har 5G tre store scenarier: eMBB, mMTC og URLLC. Det står over for fremtiden for videotjenester med høj båndbredde som 4K / 8K, VR / AR og sammenkoblingen af ​​alt. Retningen af ​​Wi-Fi 6 stemmer overens med 5G.

Ifølge industriens insidere er 5G og Wi-Fi6 synergistiske og komplementære forhold, ikke udskiftninger.

Hu Peng mener, at der på baggrund af applikationsscenarier og markeder på den ene side 5G og Wi-Fi har forskellige fokus ved forskellige lejligheder. I det eksterne mobilscenarie er 5G utvivlsomt mere velegnet, og dens mobilområde er større; Wi-Fi-applikationsscenarier er mere i lufthavne, hoteller, især derhjemme. Fra de nuværende undersøgelsesdata er brugernes Wi-Fi-brug meget høj, når de går hjem. Og nu har flere og flere enheder brug for at få adgang til Wi-Fi, folk har rengøringsroboter, tv-apparater, projektorer, vanddispensere osv., Alle slags IoT-enheder skal tilsluttes Wi-Fi, hvilket gør Wi-Fi til Der er mere og flere enheder, så markedets efterspørgsel efter Wi-Fi stadig er der.

Hu Peng sagde, at efter antallet af enheder øges, skal Wi-Fi 5 og Wi-Fi 6 specifikationer skal avanceres for at løse problemer med brugeroplevelsen.

"Qualcomm glæder sig over at se, at begge teknologier giver en forbedring af brugeroplevelsen. Hvad angår en, der bruges mere, og hvilken der er mindre, afhænger det helt af markedets efterspørgsel og brugerforbrug. Qualcomm's 5G og Wi-Fi (inklusive Wi-Fi Fi 6) Disse to felter har en dyb teknologisk akkumulering, og de to udvikler sig i synergi. Fra et teknisk synspunkt, så længe der er efterspørgsel på markedet, og brugerne har større behov, vil vi fortsætte med at investere i dette område. I øjeblikket er vi de to retninger vil fortsætte med at komme videre. Wi-Fi har en meget stærk efterspørgsel i hjemmefeltet og LAN-miljøet, og der vil være mere og mere udstyr, så Qualcomm vil gå fremad i både 5G og Wi-Fi. ”sagde Hu Peng.

Ye Sikun sagde også, at inden for området 5G og Wi-Fi 6, der faktisk ikke er nogen åbenlysk konflikt mellem 5G og Wi-Fi 6, tværtimod er de en komplementær og koordineret udvikling. Hvad angår, om brugere vælger 5G eller Wi-Fi 6 for at opnå forbindelser af høj kvalitet, afhænger det hovedsageligt af brugerens valg.

Fuld support til Wi-Fi 6-funktion tager tid

Med den officielle udgivelse af Wi-Fi6 i september sidste år er understøttede routere og mobiltelefoner dukket op på markedet. Qualcomms Snapdragon 855 kommer standard, og Snapdragon 730 og Snapdragon 765 platforme understøtter også Wi-Fi6 klar. Understøtter Wi-Fi6 på flagskibsplatforme.

Så kan eksisterende Wi-Fi6 klar opgraderes?

Som svar sagde Hu Peng, at det er vanskeligt at opgradere Wi-Fi 6 Ready-support til Wi-Fi 6 gennem en simpel softwareopgradering. Fordi teknisk set er Wi-Fi 6-teknologien i sig selv en meget stor ændring i udviklingen af ​​hele Wi-Fi-industrien. Det indeholder en masse vigtige funktioner, der skal implementeres gennem hardwareopgraderinger, såsom uplink og downlink OFDMA, uplink og downlink MU-MIMO til downlink. Derudover kræver fuld Wi-Fi 6-funktionalitet også support til hardware-behandlingsfunktioner.

Hvad angår den oprindelige hensigt med den forrige udgivelse af Wi-Fi 6 Ready, sagde Hu Peng, at det, Qualcomm overvejer, er, hvordan man tillader brugere at bruge Wi-Fi 6-funktioner i den tidlige fase, det vil sige inden september sidste år. Der er ikke mange kompatibilitetsrisici, der ikke resulterer i betydelige omkostningsstigninger. Derfor standardiserer vi på Snapdragon 855 og Snapdragon 730, Snapdragon 765 platforme med Wi-Fi 6 Ready-funktioner. Wi-Fi 6 Ready-funktioner inkluderer tre vigtige aspekter: For det første understøtter den MU-MIMO-registrering af datastrøm 8 × 8, som kan forbedre kapaciteten for flere brugere; For det andet kan vi støtte målvækningstiden. Under omstændighederne kan det reducere strømforbruget på mobiltelefonen og forbedre ydelsen for specifikke applikationer. For eksempel, når en bruger foretager et opkald via Wi-Fi, kan ydelsen og strømforbruget optimeres. Den tredje er support til WPA3, det seneste højere niveau af sikkerhedskryptering. Så vi valgte disse tre funktioner fra dimensionerne ydelse, gennemstrømning, strømforbrug og sikkerhed.

Det andet er kompatibilitet. For smarte telefoner er opgraderingen af ​​de grundlæggende egenskaber ved trådløs teknologi meget vigtig, men også meget omhyggelig. Qualcomm håber at lade kunderne nyde Wi-Fi 6-funktioner så hurtigt som muligt, så det introducerede Wi-Fi 6-Ready. På Snapdragon 865 mobilplatform lancerede Qualcomm Wi-Fi 6 for første gang, og Snapdragon 7-serien og 6-serie mobile platforme kan understøtte Wi-Fi 6-Ready. Derfor kan Qualcomm på forskellige niveauer af Snapdragon-mobile platforme understøtte alle Wi-Fi 6-funktioner såvel som nøglefunktionerne i Wi-Fi 6-Ready. Med branchens støtte til Wi-Fi 6 og omkostningsreduktionen vil flere og flere produkter, der understøtter Wi-Fi 6, være tilgængelige, hvilket vil tage nogen tid.

"Wi-Fi Alliance lancerede officielt sit certificeringsprogram i september sidste år, hvilket betyder, at Wi-Fi 6 har nået et niveau af interoperabilitet og kompatibilitet blandt producenterne. Under vejledning fra Wi-Fi Alliance er vi inden certificering af Wi-Fi Alliance blev frigivet, der er foretaget intensive interoperabilitetskompatibilitetstest mellem forskellige producenter, og testen blev afsluttet i september sidste år. Siden da er denne Wi-Fi 6 virkelig begyndt at promoveres. Alle så også mange Wi-Fi 6 routere der kommer på markedet. ”Sagde Hu Peng.

Hu Peng sagde, at i øjeblikket er et antal mobiltelefoner udstyret med Snapdragon 865 blevet frigivet den ene efter den anden, og mange af dem understøtter Wi-Fi 6-funktion, og ser frem til frigivelsen af ​​flere Snapdragon 865-mobiltelefoner, der understøtter Wi- Fi 6. Sammenlignet med sidste år er en meget betydelig forbedring, at mobiltelefoner understøtter Wi-Fi 6, og på samme tid kan prisfølsomme mobiltelefoner også understøtte Wi-Fi 6-Ready. I denne proces har Qualcomm altid samarbejdet med økosystempartnere for at fremme hele industrien til at omfatte Wi-Fi 6.

Wi-Fi 6E-opgradering kræver hardwarestøtte

Wi-Fi 6E er et andet hott emne for nylig. Det er at udvide Wi-Fi 6-protokollen fra det aktuelle dobbeltbånd 2,4 GHz og 5 GHz til 6 GHz båndet. E står for Udvidet. Sammenlignet med Wi-Fi 6 tilføjer Wi-Fi 6E hovedsageligt et nyt 6GHz-frekvensbånd (5925-7125 MHz, i alt 1,2 GHz båndbredde) til det originale frekvensbånd for at rumme et større antal kanaler.

Ligesom den 160MHz båndbredde, vi nævnte tidligere, kan den rumme op til 7 kanaler på 160 MHz i 6GHz-båndet. På dette tidspunkt giver det mere mening at udvide kanalbåndbredden. I februar i år lavede Qualcomm en ende-til-ende OTA-demo baseret på Wi-Fi 6E-teknologiarkitekturen. Med hensyn til Wi-Fi-teknologi skal produkter først verificeres gennem kabler, og evnen til at spænde over OTA-demonstrationer indikerer, at teknologien er mere moden.

Når Wi-Fi 6E er kommercielt tilgængelig i fremtiden, kan den opgraderes gennem eksisterende Wi-Fi 6-terminaler?

Hu Peng sagde, at der på nuværende tidspunkt er behov for nye hardwareopdateringer på mobiltelefonsiden. Først og fremmest tilføjer Wi-Fi 6E support til 6GHz-frekvensbåndet. 6GHz-frekvensbåndet har helt forskellige krav til radiofrekvens og andre aspekter, uanset hardware design eller andre perifere design. Derudover har Kina i betragtning af de nationale forhold endnu ikke annonceret politikken med åbning af 6GHz-båndet. Før meddelelsen om politikken var designet til RF-frontenden af ​​mobiltelefonen anderledes. Hvis Wi-Fi 6E lanceres på dette tidspunkt, er der en mulighed for at slå 6GHz-frekvensbåndet til eller fra. Når frekvensbåndet er åbnet, kan dette åbnes ved hjælp af softwareopgraderingsfunktioner. På nuværende tidspunkt er Wi-Fi 6E stadig i demonstrationsfasen, og kommercialisering vil først blive realiseret. Derfor kan de eksisterende produkter ikke blot understøttes af softwareopgradering.

Ye Sikun sagde også, at uanset om det er på routersiden, netværkssiden eller mobiltelefonsiden, vil der være betydelige forskelle i design på grund af forskellige radiofrekvenser, inklusive filtre, FEM (radiofrekvens front-end modul) og så på. Ikke kun bestemt af hovedchippen, så Wi-Fi 6E er en komplet løsning. Derfor tilføjer Wi-Fi 6E support til nye frekvensbånd, og hardwareopdateringer er også påkrævet på routersiden.

Derudover er der 4 bånd i 5GHz-båndet. I øjeblikket kan kun bånd 1, 2 og 4 bruges i Kina, og nogle specielle design vil blive lavet baseret på disse politikker og specifikationer. På samme måde, når Wi-Fi 6E (6GHz-bånd) åbnes, er det også nødvendigt at følge op på Kinas seneste politikspecifikationer, og routerfabrikanterne vil også udføre noget hardwaretilpasningsarbejde i henhold til det.

Dobbeltfrekvent samtid løser effektivt koblingsproblemet

I dag er dobbeltbånd blevet standardkonfigurationen af ​​routere, 2,4 GHz vægpenetrationseffekt er god, 5GHz hastigheden er høj. Et almindeligt problem er imidlertid, at mere end 90% af brugerne overhovedet ikke bruger 5GHz-båndet, når de opretter forbindelse til 2,4 GHz Wi-Fi som standard.

Arbejdssituationen med traditionelt dual-band Wi-Fi er, at mobiltelefonen er tilsluttet routerens 2,4 GHz-bånd, såsom kanal 1, så er den altid forbundet til 2,4 GHz-båndet, og kanal 1 fungerer. Når mobiltelefonen er tilsluttet 5GHz-båndet, vil den være tilsluttet en bestemt kanal på 5GHz og ikke tilsluttet både 2,4 GHz og 5 GHz-frekvensbånd på samme tid, kun en bestemt kanal kan tilsluttes på en tid.

Derfor er problemet med traditionel dual-band Wi-Fi, hvordan man bestemmer, hvornår man skal oprette forbindelse til 2,4 GHz frekvensbåndet, og hvornår man skal oprette forbindelse til 5 GHz frekvensbåndet under komplekse brugsscenarier. Da routeren ikke kender status for terminalen, er det vanskeligt at bedømme. Tilsvarende er terminalen vanskelig at bedømme på grund af de komplicerede brugsscenarier. For eksempel skal terminalen i nogle scenarier være forbundet til 2,4 GHz-frekvensbåndet, men i andre scenarier, selvom terminalen også kan forbindes til 2,4 GHz-frekvensbåndet, vil den støde på relativt stor interferens. Det er bedre at oprette forbindelse til 5 GHz-frekvensbåndet, og frekvensbåndet er renere. Disse scenarier er vanskelige at skelne mellem, og det er ikke altid muligt at skifte mellem frekvensbånd hurtigt og ofte.

Derfor overvejer branchen, hvordan man realiserer den koordinerede anvendelse af disse to frekvensbånd, det vil sige dobbeltfrekvent samtid.

Og dobbeltfrekvent dobbeltfrekvens samtidighed kan løse disse problemer godt. Ifølge Hu Peng er investeringerne i denne teknologi med hensyn til hardware meget store, hvilket svarer til at integrere to Wi-Fi (chips). Dette svarer til en routers 2,4 GHz og 5 GHz frekvensbånd. Det kan også forstås som integrationen af ​​to routere, men radiofrekvensen fungerer uafhængigt og samtidig. Derudover styres MAC (medium access control) også uafhængigt.

"For mobiltelefoner har traditionelt dual-band Wi-Fi kun et sæt baseband og et sæt MAC. Det styrer radiofrekvenserne for to frekvensbånd og kan ikke arbejde på samme tid. Der er et sæt uafhængigt baseband og radiofrekvens, så to Wi-Fi kan arbejde på samme tid, og det fungerer i 2x2-tilstand. Så det er meget vigtigt at sige, at hvis terminalen understøtter dobbeltbåndets samtidighed, er den også forbundet til 2,4 GHz og 5 GHz samtidigt Frekvensbånd, der er ingen grund til at overveje problemet med at skifte. ”Sagde Hu Peng.

Naturligvis vil enhver mobiltelefonproducent intelligent udføre en vis softwareniveaustyring baseret på strømforbrug, applikationsscenarier og forskellige overvejelser og muligvis ikke tillade, at dual-band samtidigt Wi-Fi tændes når som helst og hvor som helst. Men så længe dual-band-funktionen er aktiveret, er både 2,4 GHz og 5 GHz bånd tilsluttet. Softwaren vælger dynamisk at flette to datastrømme eller en datastrøm, men fra hardware har vi dobbeltfrekvent samtidig teknisk support for at sikre, at begge muligheder kan opnås.

Ye Sikun sagde også, at samtidig frekvens med dobbeltfrekvens er en af ​​løsningen til yderligere at forbedre dobbeltfrekvensomskiftning.

"Overførelse af dobbeltbånd er lidt som roaming eller direkte netværksoverlevering, hvilket ofte siges i vores mobilnetværk. Det er en hård overlevering. Fra routeren vil vi bruge 802.11k og 802.11v til at gøre hele overlevering endnu mere problemfri. Den selvorganiserende netværksteknologi, der ejes af Qualcomm, er blevet mere og mere moden nu. Hvornår man skal skifte, er det ikke kun et spørgsmål om at overveje det gode eller dårlige signal, men også overveje 5GHz-kanalen og 2,4 GHz-kanalen inden for alle aspekter af trafik. Med hensyn til software vil routersiden give mere detaljerede tillæg, og kombineret med dobbeltbånds samtidig teknologi, er vores vision at give slutbrugere højere kvalitet, problemfri roaming og forbindelsesoplevelse, denne forbindelse er ikke kun 2,4 "Mellem GHz og 5GHz inkluderer det også at skifte mellem routere i alle scenarier." sagde Ye Sikun.

Hu Peng sagde, at Qualcomms dual-band samtidighed funktion er blevet understøttet på hardwarebunden siden Snapdragon 855 og Snapdragon 730. Denne funktion har naturligvis også brug for samarbejde fra mobiltelefonproducenter, og den skal gøre noget algoritmeoptimering fra rammelaget og applikationslag. Qualcomm samarbejder nu med hovedproducenter. De nye telefoner af Snapdragon 865-serien, der er lanceret af OPPO, vivo og Xiaomi, understøtter alle dobbeltbåndets samtidighed, og den tidligere Snapdragon 855, Snapdragon 730 og Snapdragon 765 FastConnect 6200 understøtter også dual Frequency Wi-Fi, som kræver support fra hardwarebunden lag, driverlag og andre aspekter samt producenter fra rammelaget for at udføre noget algoritmeoptimeringsarbejde. Derfor understøttede de fleste af dual-band mobiltelefoner før Wi-Fi ikke den dobbelte Wi-Fi-funktion baseret på real-time dual-band concurrency (1x1 + 1x1). Indtil august og september sidste år begyndte nogle mobiltelefoner at støtte real-time dual-band Wi-Fi. Fi (1x1 + 1x1) som en mere avanceret funktion, inklusive et antal senere modeller såsom vivo, OPPO, realme og Xiaomi.

"Fra et funktionelt perspektiv understøtter den forrige FastConnect 6200 allerede realtids dual-band Wi-Fi, og FastConnect 6800 understøtter yderligere 2x2 + 2x2 real-time dual-band concurrent-teknologi på grundlag af den forrige generation, det vil sige , begge Wi-Fi er 2 × 2 MIMO-tilstand, hvilket er mere kompliceret og mere kraftfuldt, implementerede vi denne teknologi på FastConnect 6800. I den første batch af Snapdragon 865 modeller, der er listet, samarbejdede nogle hovedproducenter med os inden for software, mobiltelefoner Dette niveau garanterer realiseringen af ​​denne teknologi. Nogle fabrikanter tilføjer muligvis denne funktion på det efterfølgende OTA-niveau. "sagde Hu Peng.

Dobbeltbåndets samtidighed er mere praktisk end 160MHz på dette tidspunkt

Wi-Fi 6 understøtter en maksimal båndbredde på 160 MHz, men i øjeblikket er den maksimale båndbreddestøtte til 5G smartphones på markedet 80MHz, inklusive Qualcomms seneste flagskibschip Snapdragon 865. 5GHz båndet understøtter kun 80 MHz båndbredde.

I denne forbindelse sagde Hu Peng, at det for 160 MHz ikke er teknisk vanskeligt, og den aktuelle mangel på støtte skyldes hovedsageligt følgende overvejelser:

Først i 5GHz-båndet er der meget få 160 MHz-kanaler. Der er kun en i Kina og to i Europa og USA. For Kina kan der være en del af denne 1 kanal, der spænder til Dynamic Frequency Selection (DFS). DFS betyder, at der er mange vejrradarer i byer, og frekvensbåndet for disse radarer er også 5GHz. Derfor, når du bruger DFS-kanalen, hvis radar detekteres, skal den undgås, og kanalen kan ikke bruges i en periode. På en kanal er spennet for bredt, hvilket vil medføre stor interferens for begge parter. Så på dette tidspunkt er tilgængeligheden af ​​160 MHz ikke så presserende.

For det andet er der relativt få routere, der understøtter 160 MHz på markedet. Qualcomm lægger større vægt på forbedringen af ​​brugeroplevelsen.

"Lad os tænke over det sammen. Er det aktuelle Wi-Fi-problem forårsaget af utilstrækkelig båndbredde, eller er det forårsaget af interaktive problemer, såsom stor interferens eller dårlig dækning? Det er dybest set den sidste årsag."

Hu Peng forklarede yderligere. Nogle big data viser, at langt de fleste brugere i øjeblikket bruger 2,4 GHz Wi-Fi. Faktisk i 5GHz-båndet, under 2x2 MIMO på 802.11ac (dvs. Wi-Fi 5), kan gennemstrømningen på 80MHz nå 867M, og den faktiske effektive gennemstrømning kan nå næsten 700M. For de fleste brugere er det problem, de støder på, ikke, at Wi-Fi med en båndbredde på flere hundrede megabyte ikke er nok, men at Wi-Fi ofte kobles fra.

Da 5GHz-båndet ikke anvendes godt, kan Wi-Fi med dobbeltbånd løse dette problem godt. Navnlig kan FastConnect 6800 på Snapdragon 865 understøtte 2x2-tilstand med 2,4 GHz og 5 GHz på samme tid. I øjeblikket er dobbeltfrekvente routere relativt populære, men de er ikke godt brugt. Vi kan bruge både 2,4 GHz og 5 GHz frekvensbånd på samme tid. Dens fordele er, at det kan tage højde for både den gode vægpenetreringseffekt på 2,4 GHz og det rene 5GHz trådløse miljø med mindre interferens. Fra den underliggende teknologis perspektiv kan vi drage fordel af disse to måder at drage fordel af disse to aspekter. På nuværende tidspunkt er det mere praktisk end 160 MHz.

Hu Peng sagde, at 160 MHz i sig selv er en meget god teknologi, det har udvidet kanalen og forbedret gennemstrømningen. Wi-Fi 6E er det trin, hvor 160 MHz drager fordel. På grund af den større båndbreddeunderstøttelse af 6GHz-bånd kan 160 MHz båndbredde spille en bedre rolle.

"Derfor mener vi, at det realtids dual-band Wi-Fi, der understøttes af nuværende flagskibstelefoner, bedre kan forbedre brugeroplevelsen. Med det højere frekvensbånd, der er bragt af 6GHz-frekvensbåndet, vil 160 MHz kunne udnytte fordelene bedre. Som jeg har sagt før sagt, Wi-Fi 6-standarden har mange muligheder, og 160 MHz båndbredde er en af ​​dem. Qualcomm vælger indstillinger, der er mere vigtige for brugeren ud fra det praktiske perspektiv, såsom 2x2 + 2x2 dual- bånd samtidigt Wi-Fi-teknologi Det er en meget vigtig funktion, der svarer til at integrere to 2x2 Wi-Fi sammen. Selvom der vil være en vis hardwareomkostninger, er det meget praktisk. Fordi der er mange routere på markedet, der understøtter dobbelt -bånds Wi-Fi Selvom det ikke er en Wi-Fi 6-router, kan brugere stadig bruge dobbeltbåndets Wi-Fi-funktion. Support til 160 MHz båndbredde øger også omkostningerne, men det er relativt begrænset fra et praktisk synspunkt . ”Sagde Hu Peng.

Qualcomm leverer ende-til-ende Wi-Fi6-løsning

Baseret på ovenstående egenskaber for Wi-Fi6-relaterede teknologier. Qualcomm og sidste august lancerede den anden generation af Wi-Fi 6-netværksløsning - Qualcomm® Networking Pro-serien-platformen og det nyeste FastConnect 6800-undersystem. Tilbyder en bred "ende-til-ende" produktportefølje, der bringer en bred vifte af oplevelsesopdateringer.

På Networking Pro-platformen. Den komplette produktportefølje til Wi-Fi 6-netværksinfrastruktur er opdelt i fire produktlinjer: Qualcomm Networking Pro 400, Pro 600, Pro 800 og den højeste ende Pro 1200, som henholdsvis understøtter op til 4, 6, 8 og 12 rum. dataflow. Vi håber at hjælpe kunder og partnere med at starte produkter med forskellige specifikationer gennem platforme med forskellige specifikationer. Baseret på deres forståelse af markedet og markedets forskellige behov, bringer vi vores produkter hurtigere på markedet med vores rige løsninger.

"Qualcomm Networking Pro-platformen, vi taler om, er allerede vores anden generation af løsning. Faktisk har vi implementeret uplink MU-MIMO, uplink OFDMA, support til op til 37 OFDMA-brugere og understøtter op til 1500 brugerforbindelser og mange andre forbedrede funktioner. Vi håber, at vores partnere kan være baseret på Qualcomm. ”sagde Ye Sikun.

Med hensyn til FastConnect-undersystemet er Wi-Fi og Bluetooth integreret, men det er ikke kun integreret Wi-Fi og Bluetooth, men samarbejder også med hver underenhed i det mobile platformssystem Snapdragon for at give flere, bedre forbindelser til flere brugere og mere dynamiske strømstyringstilpasninger for at opnå højere energieffektivitetsforhold. For eksempel opnås forskellige applikationsscenarier, såsom problemfri skift mellem Wi-Fi og mobil og forbedring af brugeroplevelse gennem FastConnect-undersystemet for at integrere internt og give den bedste løsning. Så FastConnect er et undersystem, ikke kun Wi-Fi og Bluetooth.

Med lanceringen af ​​den mobile platform Snapdragon 865 introducerede Qualcomm FastConnect 6800-undersystemet. Først integrerer FastConnect 6800-undersystemet et meget komplet sæt Wi-Fi 6-funktioner. Inkluderet MU-MIMO med 8 × 8 datastrømdetektion, i tilfælde af netværk med flere brugere, kan denne funktion forbedre kapaciteten for en enkelt bruger og hele netværket. Den anden valgfri funktion i Wi-Fi 6 er Target Wake Time (TWT), som også understøttes fuldt ud af Qualcomm. Den tredje funktion er WPA3-sikkerhed, der indeholder et stort antal forbedringer til sikkerhedskryptering. Det er opdelt i tre undergrupper. I henhold til Wi-Fi 6-standarden er det ikke nødvendigt at understøtte den fuldt ud. Qualcomm gør det på personlige, virksomhedsmæssige og offentlige steder. I forskellige scenarier kan det understøtte WPA3-sikkerhed.

Med hensyn til understøttelse af 1024QAM-moduleringsmetoden kræver Wi-Fi 6-standarden ikke samtidig understøttelse af 1024QAM i både 2.4GHz og 5GHz-bånd. Nogle løsninger på markedet giver kun support i 5GHz-båndet, mens begge Qualcomm-bånd kan understøtte den højeste 1024QAM-modulation. Med hensyn til support til OFDMA og MU-MIMO har Qualcomm opnået fuld støtte til både uplink og downlink af disse to egenskaber. Derudover kan FastConnect 6800 understøtte Bluetooth 5.1.

"Det er især bemærkelsesværdigt, at funktionen 2 × 2 + 2 × 2 dobbeltbånds samtidighed. Siden sidste år har indenlandske førende OEM'er som OPPO, vivo og Xiaomi successivt lanceret dobbelt Wi-Fi baseret på Qualcomm FastConnect 6200. Smart telefon . På FastConnect 6800 introducerede Qualcomm yderligere 2 × 2 + 2 × 2 dobbeltbånd samtidigt Wi-Fi, som kan understøtte både 2 × 2 MIMO i 2,4 GHz og 5 GHz bånd, og er baseret på den højeste 1024QAM-moduleringsmetode. På den ene side kan det medføre en enorm stigning i gennemstrømning, den maksimale fysiske gennemstrømning kan nå 1,8 Gbps, og den faktiske gennemstrømning kan nå 1,3-1,4 Gbps. På den anden side, fordi to links fungerer på samme tid, kan det bringe lavere netværkseffekt af tidsforsinkelse. Derudover kan den dække både frekvensbåndene 2,4 GHz og 5 GHz og har et større dækningsområde. Derfor er funktionen 2 × 2 + 2 × 2 dobbeltbåndets samtidighed meget vigtig.