Hjem > Nyheder > Oracle investerer 40 millioner dollars i chipstart Ampere

Oracle investerer 40 millioner dollars i chipstart Ampere

Ifølge CNBC afslørede Oracle fredag, at virksomheden tidligere på året investerede 40 millioner dollars i en opstart, der blev grundlagt og drevet af Oracle-bestyrelsesmedlem Renee James.

Virksomheden, kaldet Ampere Computing, udvikler mikroprocessorer til cloud-servere. James arbejdede hos Intel i 28 år og sidst fungerede som præsident. I 2016 forlod han Intel og blev medlem af Carlyle Group. Hun har været medlem af Oracle-bestyrelsen siden 2015.

I april i år annoncerede Ampere en finansieringsrunde fra chipdesignfirmaet Arm Holdings og Carlyle Group. Arm Holdings ejes i øjeblikket af SoftBank.

Følgende er Oracle's erklæring:

I april 2019 indsprøjter Oracle $ 40 millioner til Ampere Computing LLC, eller Ampere, et firma, der udvikler højtydende mikroprocessorer til cloud computing og kantservere. Renee J. James, direktør for Oracle, formand og administrerende direktør for Ampere. Oracle har udnævnt en direktør til at gå ind i bestyrelsen for Ampere. Oracle ejer 20% af de udestående aktier i Ampere.

Oracle sagde, at ud over denne investering betalte Ampere ca. 419.000 dollars i FY 2019 for hardware til udviklings- og testformål.

Ampere bruger en Arm-baseret processor, der giver bedre energieffektivitet end traditionelle serverchips. Virksomheden viser ikke nogen kunder på sin hjemmeside. Ifølge fuldmagt er James 55 år gammel. I 2019 betalte Oracle ham $ 445.062, hovedsageligt fra aktiepriser.

Oracle-talsmanden svarede ikke straks på anmodningen om kommentar.