Hej gæst

Log ind / Tilmeld

Welcome,{$name}!

/ Log ud
Dansk
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Hjem > Nyheder > Kun tre har opnået vækst! Halvlederproducentens årlige salgsliste frigivet

Kun tre har opnået vækst! Halvlederproducentens årlige salgsliste frigivet

Den 18. november gav IC Insights listen over de top 15 halvlederproducenter i verden i 2019, herunder seks amerikanske leverandører, tre europæiske leverandører og to i Korea, Japan og Taiwan. Af de 15 virksomheder opnåede kun Sony, TSMC og MediaTek salgsvækst.


Samlet set forventes det samlede salg af de 15 øverste halvlederselskaber i 2019 at falde 15% fra 2018, hvilket er 2 procentpoint lavere end 13% -nedgangen i det samlede salg af halvlederindustrien på verdensplan. Samsung, SK Hynix og Microns tre store hukommelsesleverandører er faldet med ikke mindre end 29%. Blandt dem har SK hynix sat det største fald blandt de 15 største halvlederfirmaer, hvor salget faldt 38% i år.

IC Insights forventer, at ligesom 2018, vil alle de 15 bedste virksomheder i år have mindst $ 7 milliarder i salg. Som vist i nedenstående diagram er det kun Sony, TSMC og MediaTek i disse 15 virksomheder, der indledte vækst fra år til år i 2019. I modsætning hertil forventes andre virksomheder at se tocifrede fald i salget af seks halvledere i år, herunder fire store hukommelsesudbydere (Samsung, SK Hynix, Micron og Toshiba / Kioxia) og NVIDIA og Qualcomm.


Sony er det hurtigst voksende firma i 2019. På grund af det stærke salg af billedsensorer forventes Sony at stige fra 15. pladsen sidste år til 11. pladsen. I henhold til den forrige rapport fra mikro-netværket forventes Sonys billedsensorvirksomhed at nå op på 890 milliarder yen i år, hvilket sandsynligvis vil blive Japans førende halvledervirksomhed.

Intel har fastholdt sin øverste position inden for salget af halvlederselskaber siden 1993, men virksomheden mistede sin føring i andet kvartal af 2017. Med den stærke vækst på hukommelsesmarkedet i 2017 er Samsungs samlede salg af halvledere 7% mere end Intels og i 2018 er det 12% mere. Men dette års samlede salg af hukommelsesmarkeder forventes at falde med 34%, så Intel forventes at blive den største halvlederleverandør igen, salget vil være 26% højere end Samsung.

Top 15-listen inkluderer en ren wafer-støberi (TSMC) og fire fabelagtige virksomheder. Hvis TSMC udelukkes fra top 15, vil Huawei Hisilicon, der har hovedkvarter i det kinesiske fastland, rangere 15.. Virksomhedens salg i år anslås til $ 7,5 milliarder, en stigning på 24% i løbet af 2018.