Hej gæst

Log ind / Tilmeld

Welcome,{$name}!

/ Log ud
Dansk
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Hjem > Nyheder > Moores lov fungerer ikke. AMD Zen2-arkitekturpræstation er op til sig selv.

Moores lov fungerer ikke. AMD Zen2-arkitekturpræstation er op til sig selv.

På EPYCHorizon-konferencen i de tidlige timer af morgenen lancerede AMD officielt anden generation af EPYC Opteron-processor med 7nm-proces, op til 64 kerner og 128 tråde. Sammenlignet med processoren med op til 28 kerner og 56 tråde, kan EPYC7002-serien bruges i datacenters ydelse. Sagde at blive knust og vinde.

I fortiden kom forbedring af processorydelsen hovedsageligt fra processteknologien. Moore's Law, foreslået af den tidligere Intel-grundlægger Gordon Moore for mere end 50 år siden, ledede udviklingen af ​​halvlederindustrien. Nu er det dobbelt så høj som transistortætheden hvert andet år, men ydelsen fordobles, og omkostningerne reduceres. Rollen har længe været ok.

Ud over Intel selv og ud over Intel selv og de mest stødende tilhængere, mener andre halvlederproducenter generelt, at Moore's Law er død. NVIDIAs grundlægger og administrerende direktør Huang Renxun sagde for mange år siden, at Moores lov er død. Han fremsatte også sine egne & quot; Huangs lov & quot; - GPU-ydelse øges 1000 gange hvert 10. år.

AMD's holdning til Moore's Law er relativt neutral, ikke så radikal som NVIDIA og ikke så stærk som Intel. På gårsdagens EPYC-konference sagde administrerende direktør Su Zifeng også, at de fortsat vil samarbejde med partnere (hovedsageligt TSMC) for at fremme procesminaturisering. Moore's Law er stadig effektiv, men Su Zifeng påpegede også, at Moore's Law er aftaget. .

Su Zifeng sagde, at efter afmatningen af ​​Moore's Law, hvis du ønsker at forbedre processen og opnå energieffektivitet, har du brug for yderligere tekniske midler, såsom at udvikle innovativ CPU-arkitektur, chiplets chiplet-pakke osv. Gennem disse innovative måder at opnå mål. .

Su Zifeng sagde, at 7nmZen2-arkitekturen klarer sig. Som vi rapporterede før, sagde AMD, at IPC-ydelsen for Zen2-arkitekturen er steget med mindst 15%. 60% af stigningen skyldes Zen2's mikrokernearkitektur. Rollen af% er at stole på 7nmn-proces og frekvensforøgelse.

Hvad angår det lille chipdesign er AMD den første til at åbne X86-processoren i dette aspekt. Den første generations Zen-processor har et multi-chip-pakkedesign, og 7nmZen2 føres videre, og den kombinerede gigt for 7nm CPU + 14 / 12nmIO-kernen introduceres. Desktopversionen af ​​Ruilong er 2 sæt CPU-kerner + 1 sæt IO-kerner, og datacentrets EPYC-processor er op til 8 sæt CPU-kerner + 1 sæt IO-kerner, der opnår henholdsvis 16 kerner og 64 kerner.