Hej gæst

Log ind / Tilmeld

Welcome,{$name}!

/ Log ud
Dansk
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Hjem > Nyheder > Hvordan skal man håndtere den analog-til-digitale konverter under stemmen "opkald"?

Hvordan skal man håndtere den analog-til-digitale konverter under stemmen "opkald"?

Stemme er blevet fokus for konkurrence for smarte hjem.

Ud over smarte højttalere, uddannelsesroboter osv. Har allerede testet vandet først, venter flere produkter som klimaanlæg og køleskabe også på stemmen "opkald" i den nye bølge af smarte hjem. Med stigningen i kompleksitet handler det også om nøjagtighed. Højere krav. Hvordan fungerer en talesystemløsning?

Forskellige udfordringer

Hvis du tæller vanskelighederne med stemmestyring i smarthemmesystemer, er det, du har brug for mest, uden tvivl udfordringen ved at håndtere afstand og støj.

Abhi Muppiri, ingeniør for markedsprodukter hos Texas Instruments, sagde: "I faktiske applikationsscenarier er erhvervets mængde for lav på grund af lang afstand eller stor plads, hvilket ofte påvirker effekten af ​​stemmestyring. Derudover er der støjende miljøer, Det er også en udfordring at nøjagtigt identificere lydsignaler. "

På grund af "placering" af smarte apparater og forskellige konfigurationsbehov for mikrofoner, skal stemmeløsningen endvidere justeres fleksibelt og effektivt.

"F.eks. Hænger klimaanlægget generelt på væggen, og afstanden vil være et stort problem. Og hvis det er placeret i stuen, vil der være yderligere støj, såsom tv-lyd, og den skal identificeres og fjernes . Derfor har forskellige applikationer forskellige behov, og behovene for kundeterminaler justeres i overensstemmelse hermed. ”Abhi Muppiri analyserer.

ADC-mission

Som svar på ovennævnte krav skal ADC (Analog-til-digital konvertering), der implementerer behandlingen af ​​sampling, komprimering og EQ af stemmesignaler også være kontinuerligt, ud over den kontinuerlige forbedring af behandlingshastigheden for stemmechips. optimeret ".

"Efterspørgslen efter ADC'er på lydmarkedet afspejles i et højt signal / støj-forhold, høj samplinghastighed osv." Abhi Muppiri nævnte.

Som en uundværlig mikrofon i en stemmeløsning er ADC's "samarbejde" også påkrævet. Abhi Muppiri påpegede endvidere, at almindeligt anvendte digitale eller analoge mikrofoner på markedet, når man forundersøger relaterede produkter til kunder, kræves forskellige ADC'er for at samarbejde med testen for at hjælpe med at vælge en mere omkostningseffektiv løsning.

"Generelt bruger digitale mikrofoner mindre strøm end analoge mikrofoner, men analoge mikrofoner har bedre signal-til-støjforhold end digitale mikrofoner," sagde Abhi Muppiri, når de analyserede fordele og ulemper ved de to.

Baseret på denne udfordring kom TIs nye generation Burr-Brown lyd ADC - TLV320ADC5140 til.

ADC optimering

Som branchens mindre fire-kanals lyd ADC med tilsvarende ydelse har TLV320ADC5140 ekstraordinære funktioner. Det kan opnå optagelse med lav forvrængning i støjende miljøer og kan også udføre fjernhøjtidelighedsoptagelse i ethvert miljø. Det kan fange klar tale mere end 10 meter væk fra lignende produkter i branchen, dvs. lydkilden overstiger 10 meter.

Som mange familier siger, indser Abhi Muppiri mange fordele. Den ene er brugen af ​​et stråleformningssystem. Den indbyggede 120 dB dynamiske rækkeforstærker (DRE) forbedrer lydsignaler med lav lydstyrke, mens den opretholder optagelse med lav forvrængning. Far-field high-fidelity-optagelse i ethvert miljø. Den anden er ADC, der understøtter de nyeste mikrofoner med højt signal-støj-forhold med et dynamisk område på mere end 106 dB, hvilket giver stemmekompatibilitet af høj kvalitet. Den tredje er integreret support til multifunktionelt systemdesign. Det understøtter samtidig sampling af op til fire analoge kanaler eller otte digitale kanaler (eller en kombination deraf) af mikrofonindgangen for at sikre systemfleksibilitet. Det giver også programmerbare funktioner, såsom forstærkning og fasekalibrering for at udligne mikrofonarray-misforhold. .

Med så mange "beskyttelsesmetoder" opnår TLV320ADC5140 høje omkostningsydelse. Ikke kun strømforbruget for hver kanal i dette produkt er kun 9,5 mW ved 48 kHz, men det kan også reducere designvolumenet uden at ofre systemets pålidelighed.

Alt dette er uadskilleligt fra TI's "reengineering" af Burr-Brown. Du ved, Burr-Brown er en veteran inden for lydkvalitet. Efter at det er erhvervet af TI, fortsætter TI essensen og konnotationen af ​​Burr-Brown og fortsætter med at udvikle lydprodukter til bilindustrien, professionel lyd og smarthusrelaterede produkter. TLV320ADC5140 er blevet en stor "godkendelse".

Abhi Muppiri nævnte til sidst: "TI har lanceret en række lydløsninger, herunder ADC, DAC, Class-D, og ​​danner en komplet lukket sløjfe."