Hjem > Nyheder > 5 større kunder er stabile? TSMC 5nm ægte duft

5 større kunder er stabile? TSMC 5nm ægte duft

Den 23. september har TSMC's 5nm-process ifølge Taiwan Economic Daily vundet fem basale kunder fra Apple, HiSilicon, AMD, Bitland og Xilinx og besluttet at udvide sin månedlige produktionskapacitet fra de originale 51.000 stykker til 70.000 stykker. Produktionstiden vil blive fremskreden til marts næste år.

I år er Apples A13-chip sjælden og bruger ikke TSMC's seneste 7nm EUV-proces. Nogle insiders påpegede imidlertid, at iPhone 11-serien mobiltelefon udstyret med denne chip lige er solgt. A14-chippen har allerede vedtaget 5nm EUV i TSMCs Zhongke-fabrik. Processtrømmen er væk.

Huawei's nyligt lancerede Kirin 990 5G-version har TSMC 7nm EUV-velsignelse. Det er underforstået, at TSMCs 5nm fuldmaske flowfilm koster omkring 300 millioner yuan, og omkostningerne inkluderer ikke IP-godkendelse. Med sin stærke økonomiske styrke og høje forfølgelse af avanceret teknologi vil Huawei helt sikkert være den første batch af tidlige adoptører.

Med hensyn til de andre tre 5nm-kunder fokuserer Bitcoin på det stødende AI-felt. Sammen med dette års bitcoin-prisstigning vil TSMC's 5nm-proces være et stærkt løft for virksomhedens fremtidige vækst.

AMD samarbejdede med TSMC 7nm i år, og dets hyppighed og CPU-salg blev ofte rapporteret, hvilket tvang Nvidia, som ikke var interesseret i 7nm, til hurtigt at følge op. AMD, der har smagt sødmen, vil yderligere følge TSMCs avancerede teknologi og placere 5nm EUV.

Derudover fortsætter Xilinx, en leverandør af programmerbar logisk enhed (FPGA), der fortsætter med at skinne inden for AI's specielle applikationschips, og fortsætter med at skubbe mod 5nm. TSMCs 5nm-procesefterspørgsel overstiger forventningerne.

Oprindeligt vil omkostningerne på 300 millioner RMB være den høje tærskel for TSMC, men på nuværende tidspunkt vil større kunder følge op afgørende. I det tilfælde, at Nvidia står bag 7nm-processen tidskode i år, næste år, vil det ikke udelukke, at det også vil søge "modangreb" og få fat i TSMC 5nm-processen.

TSMCs produktionskapacitet kan dog være problematisk, når flere parter bestiller samtidig. Samsungs 5nm 5LPE er også planlagt til at blive masseproduceret i første halvdel af næste år, eller vil blive indledt i en enkelt rækkefølge, hvad er situationen på begge sider af ordren? Jiwei.com fortsætter med at spore rapporter.