Hjem > Nyheder > Var det udgangspunktet for Apples ASIC-teknologi? eSilicon er nu delt til salg

Var det udgangspunktet for Apples ASIC-teknologi? eSilicon er nu delt til salg

eSilicon, en udbyder af FinFETASIC, en dedikeret IP-platform og 2.5D-pakkeløsning, annoncerede i dag salget af splitten til Inphi og EDA-leverandøren Synopsys, en udbyder af højhastighedsdata-sammenkoblingsløsninger.

Inphi erhvervede eSilicons ASIC-forretning, 56 / 112GSerDes design og relaterede IP-forretning og gæld for $ 216 millioner i kontanter og gæld. Gennem denne overtagelse vil teknologi, Inphis DSP-, TiA-, driver- og siliciumteknologi kombineret med eSilicons 2.5D-pakke og brugerdefinerede chipdesignfunktioner fremskynde køreplanen for elektro-optiske, 5nm avancerede CMOS-procesknudepunkter og tilpassede DSP-løsninger Inphis DSP, TiA, driver og siliciumteknologi kombineret med eSilicons 2.5D-pakke og brugerdefinerede chip-designfunktioner vil fremskynde køreplanen for elektrooptiske, 5nm avancerede CMOS-processenoder og tilpassede DSP-løsninger.

eSilicons integrerede hukommelses-IP (SRAM, TCAM og multiport-hukommelseskompilator) og interface IP (HBM og HBI) -aktiver sælges til Synopsys, hvilket udvider Synopsys 'DesignWare®-indbyggede hukommelses-IP med TCAM og multiport-hukommelseskompilere Produktporteføljen såvel som dens interface IP-portefølje med høj båndbredde-interface (HBI) IP. Denne del af overtagelsen oplyste ikke beløbet.

Det er underforstået, at eSilicon blev etableret i 2000 og hidtil har modtaget i alt 86 millioner dollars i risikovillig kapital.

Apple er en af ​​sine kunder. I 2002 blev eSilicon leverandør af Apples iPod ASIC gennem PortalPlayer, og som et resultat nåede den $ 91 millioner i omsætning i 2004. Men i 2006 blev iPod ASIC-strategien ændret, og fra eSilicon til Samsung erhvervede virksomheden endelig og dannede sit eget ASIC-team. Det kan siges, at Apples ASIC begyndte med eSilicon.

ASIC-performanceeksempel

En anden ASIC-aftale i år var AveraSemiconducto (erhvervet fra IBM), et tidligere ASIC-virksomhedsselskab af Gexin, der blev solgt til Marvell i maj i år. I henhold til aftalevilkårene betaler Marvell, hvis visse forretningsbetingelser er opfyldt inden for de næste 15 måneder, 650 mio. RM kontant og yderligere $ 90 mio. I kontanter ved afslutningen. De "visse kommercielle forhold" her involverer nogle transaktioner med Huawei, der stadig er i det amerikanske forbud.

Derudover erhvervede SiFive Open-Silicon for $ 60 millioner i en hemmelig transaktion i 2018. NaveedSherwani, medstifter og bestyrelsesmedlem i Open-Silicon, blev udnævnt til administrerende direktør for det fabelagtige chipfirma SiFive i 2017.

Generelt er der snesevis af designtjenesteselskaber, der arbejder med ASIC'er. For systemselskaber har det aldrig været lettere at designe og opbygge deres egne SoC'er ved hjælp af modne EDA-, IP- og Foundry-virksomheder. Halvledertalentpuljen har aldrig været så rig.

eSilicon sagde, at ASIC-markedet i de sidste fem år har gennemgået store ændringer. Moore's Law er aftaget, hvilket betyder, at kompleksiteten af ​​ASIC-design i den nye dimension også øges. Folk er ikke længere i stand til at levere næste generations produkter hurtigere. Omvendt forekommer mere og mere integration på chip- og pakkeniveau. Mere hukommelse og flere processorer er designet til at øge kapaciteten gennem parallelisme og dedikerede hardwareacceleratorer.

Resultatet af dette er, at ASIC'er i dag ofte er en af ​​mange chips integreret i en 2.5D-pakke. Dette er også ASIC under den nye definition, som eSilicon definerer som "ASIC2020".

Men når disse virksomheder er splittet og erhvervet, vil den traditionelle ASIC forretningsmodel dø ud?