Hjem > Nyheder > Amerikanske medier: Kina oprettede en halvlederfond, der skal investere 200 milliarder i dyrkning af den lokale chipindustri

Amerikanske medier: Kina oprettede en halvlederfond, der skal investere 200 milliarder i dyrkning af den lokale chipindustri

De amerikanske medier sagde, at Kina har oprettet en ny national halvlederfond til en værdi af 204,15 milliarder yuan (ca. 28,9 milliarder amerikanske dollars). Kina søger at kultivere den lokale chipindustri og indsnævre det teknologiske kløft med USA. Ifølge det amerikanske "Wall Street Journal" -websted rapporteret den 25. oktober, ifølge virksomhedsregistreringsinformationen, blev denne statsstøttede fond oprettet den 22., skalaen er større end en lignende fond, der blev lanceret i 2014, og fonden rejste ca. 139 milliarder Yuan Renminbi.

Rapporten sagde, at denne nye fond er det seneste tegn på, at Kina er fast besluttet på at reducere sin afhængighed af amerikansk teknologi.

Ifølge rapporten står Kina stadig over for en lang vej til global dominans inden for halvledere.

Rapporten sagde også, at 2014-fonden investerede milliarder af dollars i snesevis af projekter. En af dem er Changjiang Storage Technology Co., Ltd. Virksomheden sagde i september, at det er begyndt masseproduktion af en avanceret hukommelseschip kaldet 64-lags 3D NAND-flash.

Rapporten sagde, at selv om virksomheden indhenter hurtigt, hænger den stadig tilbage efter Sydkoreas Samsung Electronics og andre industriledere, der allerede producerer mere avancerede chips.

Generelt mener analytikere, at Kina stadig står bag de førende aktører inden for Intel, Samsung og andre centrale områder inden for halvlederteknologi.

Ifølge rapporten er, udover chips, en anden stor flaskehals i Kinas selvforsyningsindsats chipproduktionsudstyr, og Kina dominerer ikke området. Ledende virksomheder inkluderer Applied Materials og Pan-Link i USA, Asma Holdings i Holland og Tokyo Electronics i Japan.

I rapporten blev det påpeget, at Kina-tolddata viser, at Kina importerede $ halvlederprodukter på 312,1 mia. Dollars i 2018, hvilket overskred de 240,3 mia. Dollars i importen af ​​råolie.