Hej gæst

Log ind / Tilmeld

Welcome,{$name}!

/ Log ud
Dansk
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Hjem > Nyheder > Trump-administrationen drøfter med chipproducenter for at bygge fabrikker i USA

Trump-administrationen drøfter med chipproducenter for at bygge fabrikker i USA

Amerikanske medier rapporterede, at Trump-administrationen drøfter med chipproducenter, herunder Intel og TSMC, for at bygge fabrikker i USA. Dette skridt hjælper De Forenede Stater med at reducere sin afhængighed af asiatisk import. De amerikanske medier citerede folk, der er bekendt med situationen, og sagde, at nogle embedsmænd også agter at hjælpe Samsung Electronics med at udvide det amerikanske marked og producere mere avancerede chips i USA. Samsung Electronics har etableret en fabrik i Austin, Texas.

Incitamentet til dette skridt er, at COVID-19-epidemien har rejst bekymring for De Forenede Staters afhængighed af Asien, især chipfremstillingsindustrien i Taiwan, Kina. Amerikanske medier sagde, at Taiwan-baseret TSMC er verdens største chipproducent og et af kun tre virksomheder, der kan producere de hurtigste og mest banebrydende chips.

TSMC har drøftet opførelsen af ​​fabrikken med embedsmænd fra det amerikanske handelsministerium og forsvarsministeriet. Virksomheden havde også diskussioner med Apple, en af ​​dens største kunder.

TSMC sagde, at det aktivt evalueres alle egnede placeringer, inklusive De Forenede Stater, men der er endnu ingen specifik plan.

Greg Slater, Intels vicepræsident for politik og tekniske anliggender, sagde Intel var "meget alvorlig" med planen. Han sagde, at Intel vil betjene en fabrik, der leverer både regeringen og andre kunder.