Hej gæst

Log ind / Tilmeld

Welcome,{$name}!

/ Log ud
Dansk
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Hjem > Nyheder > EU sætter et mål at søge at producere 20% af verdens halvledere

EU sætter et mål at søge at producere 20% af verdens halvledere

EU's industrikommissær erklærede, at EU skulle forfølge produktionen af ​​mindst en femtedel af værdien af ​​globale chips og mikroprocessorer for bedre at konkurrere med De Forenede Stater og Kina. Den europæiske industrikommissær Thierry Breton sagde i en tale onsdag, at halvledere, der kører forskellige produkter som tilsluttede biler, smartphones og højtydende computere, "er udgangspunktet for de fleste nøgle- og strategiske værdikæder."

"Europa har ikke autonomi inden for mikroelektronik, der vil ikke være nogen digital suverænitet," sagde Breton. Europa tegner sig i øjeblikket for mindre end 10% af den globale processor og anden mikroelektronikproduktion.

Breton sagde, at han også vil udforske oprettelsen af ​​den europæiske mikroelektronikallianse med de oprindelige offentlige og private investeringer på i alt op til 30 milliarder euro (34 milliarder dollars).

EU-embedsmænds plan for at øge den lokale chipproduktion er i overensstemmelse med Kinas strategi, der forsøger at slippe af med udenlandsk chipimport.

Yderligere læsning: EU foreslår at begrænse virksomhedsfusioner og erhvervelser med henblik på at modstå transaktionstrusler fra Kina

"I lyset af den voksende spænding mellem De Forenede Stater og Kina, vil Europa ikke kun være en tilskuer, for ikke at sige en slagmark," sagde Breton. "Hvis vi griber ind i mulighederne for data, mikroelektronik og samtrafik, vil Europa være i en førende position."