Hej gæst

Log ind / Tilmeld

Welcome,{$name}!

/ Log ud
Dansk
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Hjem > Nyheder > TSMCs aktionærrapport viser, at årets strategi er kvalitativ

TSMCs aktionærrapport viser, at årets strategi er kvalitativ

  Den første årlige rapport fra TSMC, ledet af formand og præsident Liu Wei Deyin Zhejia, blev frigivet. Det siges, at avancerede processer såsom 7 nM og 5 nm i overensstemmelse med forventningerne, og er optimistiske omkring trends i 5G og kunstig intelligens (AI). Driving væksten af ​​halvlederproduktion i fremtiden. På grund af effektiviteten af ​​modvinden forventes årets kapacitetsplan at vokse med kun 2%.


Rapporten til aktionærerne i Liu Deyin og Wei Zhejia årsrapport viser, at 2018 er det år, hvor TSMC har implementeret mange faser, herunder omsætning, resultat og indtjening per aktie for syv år i træk, og den vellykkede masseproduktion af 7 nanometer proces leder samme industri i mindst et år.

Imidlertid var den årlige vækstrate for produktionskapaciteten i forhold til 2017 og 2018 henholdsvis 10% og 8%. Plan kapacitet TSMC i år ventes at vokse med kun 2% og nåede 12 millioner 12-1300-tommer wafers. Med hensyn til wafersalg fortsætter avancerede processer med at opretholde 60-70% af waferomsætningen.

Vi ser frem til i år, TSMC sagde, at på grund af den svage globale økonomi og væksten i den internationale handel, vil det søge at styrke de vigtigste tal på sin forretning, accelerere differentieringen af ​​teknologi og til at øge netsikkerheden og beskytte fortrolige oplysninger. foranstaltninger. Samtidig antages 5G og AI at være de næste to kinetikker for halvlederindustriens vækst.

Leverancer af TSMC til wafer nåede 10,8 millioner 12-tommers skiver sidste år, en stigning på 2,9%, hvilket giver 261 forskellige processer, der producerer 1.436 forskellige produkter til 481 klienter og rapportering markedsandele i produktion tjenester integrerede kredsløb. Den er vokset i 9 år og har nået 56%.

Med hensyn til avancerede processer, i tillæg til en vellykket masseproduktion af 7 nM førende industri teknologi 7 nM anden generations teknologi (N7 +) trådte den fase af retssagen produktion i august sidste år og med succes modtaget investeringer fra kunder og komplet produkt verifikation. Det forventes i år at blive masseproduceret. Det bliver industriens første ultraviolette litografiske procesteknologi (EUV). Sammenlignet med 7 nM teknologi, er tætheden af ​​transistorer N7 + steget med omkring 20% ​​og strømforbruget faldt med omkring 10%.

Derudover har TSMC sagt, at fremskridt i udviklingen af ​​5 nm proces er i overensstemmelse med forventningerne. Prøveproduktionen forventes at starte i andet kvartal i år, og forbrugerproduktdesign vil blive færdiggjort i første halvår og masseproduktion finder sted i første halvdel af 2020. 3nm teknologi, vil den komme ind i det overordnede udviklingsstadium.

TSMC konsoliderede omsætning for hele året sidste år var NT $ 1,03 billioner (samme enhed), en stigning på 5,5% i forhold til året før på 977.45 milliarder yuan; nettoresultatet efter skat er 351.113 milliarder yuan og indtjeningen pr. aktie er 13,54 yuan. En stigning på 2,3%. Sidste år bruttomargin var 48,3%, ned 2,3 procentpoint i forhold til det foregående år; Driftsresultatet faldt med 2,2 procentpoint til 37,2%. Marginen af ​​nettoresultatet efter skat blev 34%, ned 1,1 procentpoint fra 35,1% året før.