Hej gæst

Log ind / Tilmeld

Welcome,{$name}!

/ Log ud
Dansk
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Hjem > Nyheder > TSMC har stærk teknologi, Apple-processortransistorer stiger med 43% hvert år

TSMC har stærk teknologi, Apple-processortransistorer stiger med 43% hvert år

Apples seneste A13-processor har 8,5 milliarder transistorer. Siden 2013 er antallet af transistorer i Apple-processorer steget med 43% år for år. Branchen mener, at dette er en stærk demonstration af TSMC's processteknologi.

Forskningsfirmaet IC Insights sagde, at udfordringer såsom strømforbrug og skaleringsbegrænsninger har påvirket transistorvæksten i visse halvlederprodukter i løbet af de sidste 10 til 15 år.

I begyndelsen af ​​2000'erne steg antallet af DRAM-transistorer med dynamisk tilfældig adgang (DRAM) med en hastighed på 45% pr. År, og IC Insights påpegede, at transistorvæksten i 2016 var faldet til ca. 20%.

IC Insights sagde imidlertid, at halvlederindustriens stærke innovationskraft til at overvinde teknologiske barrierer aldrig må undervurderes.

IC Insights påpegede, at antallet af A-serien processorer, der bruges i Apples iPhone og iPad, siden 2013 er steget med 43% hvert år, og den seneste A13-processor har nået 8,5 milliarder transistorer.

Halvlederindustrien sagde, at antallet af Apple-processortransistorer kan stige med 43% pr. År, hovedsageligt på grund af den stærke støtte fra støberi TSMC-processteknologi.

TSMC producerede Apple A13-processor med en 7nm-proces sidste år. I år producerer det en ny generation af Apples processorer med en 5nm-processeteknologi. Hvis den årlige vækstrate er 43%, estimeres det, at antallet af nye processortransistorer introduceret af Apple i år. Det vil overstige 10 milliarder.