Hjem > Nyheder > Pioner og leder inden for AI og computervision! CEVA opnår fire først

Pioner og leder inden for AI og computervision! CEVA opnår fire først

Den 22. november, på det årlige møde i 2019 i Kinas IC-designindustri, holdt CEVAs tekniske supportchef Zhang Wei en tale om ”Leading from product to product-AI technology to lead the development of camera equipment”.

Zhang Wei sagde, at CEVA er en pioner inden for AI og computervision, og også en leder, der opnår fire først. I 2011 lancerede virksomheden billed- og visionprocessoren og udstyrede den med et rigt softwarebibliotek. I 2015 frigav det computervisionen DSP CEVA-XM6 og CDNN-softwarerammen; i 2018 blev den første generation af AI-processorarkitektur lanceret; i 2019 Anden generation AI-processorarkitektur NeuPro-S.

Dagens applikationer med AI-computervision findes overalt, inklusive autonome køretøjer, smartphones, overvågningskameraer, forbrugerkameraer, AR / VR, robotik og industrielle applikationer.

Ifølge Zhang Wei er NeuPro-S et af de gode valg for AI-computersyn. NeuPro-S opdeler, opdager og klassificerer neurale netværk i video og billeder på kantenheder, hvilket forbedrer systembevidst ydelse markant. Sammenlignet med CEVAs første generation af AI-processorer forbedrer NeuPro-S ydelsen med et gennemsnit på 50%. Båndbredde og strømforbrug reduceres med henholdsvis 40% og 30%. NeuPro-S-serien inkluderer NPS1000, NPS2000 og NPS4000, som er forudkonfigurerede processorer med 1000, 2000 og 4000 8-bit MAC'er pr. Cyklus for at imødekomme behovene i forskellige applikationsscenarier.

Det er værd at bemærke, at ud over AI-realtidsbehandling kan den fuldt programmerbare CEVA-XM6-vision DSP integreret i NeuPro-S-arkitekturen samtidig behandle billeder, computervision og generelle DSP-arbejdsmængder. Zhang Wei understregede, at dette giver kunder og algoritmeudviklere mulighed for at drage fordel af CEVAs rige bibliotek med billed- og visuel software, herunder CEVA-SLAM softwareudviklingssæt til 3D-kortlægning, CEVA-CV og CEVA-VX software til udvikling af computervision. Bibliotek, vidvinklet billedsoftwarepakke (inklusive afvridning, videosømning og fusionsteknologi for billeddatasensor).

I forbindelse med frigivelsen af ​​NeuPro-S lancerede CEVA også branchens første dybe neurale netværkskompilerteknologi CDNN-Invite API, der optimerer neurale netværksindlednings firmware til at understøtte heterogen samarbejdende behandling af NeuPro-S kernel og brugerdefineret neuralt netværksmotor gennem en samlet grænseflade. .

Zhang Wei påpegede, at NeuPro-S sammen med CDNN-Invite API er et ideelt valg til enhver visionbaseret enhed, der kræver behandling af kunstig intelligens i kant.