Hjem > Nyheder > NB-IoT vil være det primære valg for LPWAN-applikationer i 5G-æraen

NB-IoT vil være det primære valg for LPWAN-applikationer i 5G-æraen

NB-IoT startede "acceleration".

Siden den første introduktion af NB-IoT i 2015 har NB-IoT oplevet standardfrysningen i 2016, 2017-løsningen er klar, og den økologiske modenhed i 2018 er flere faser. Cao Ming, vicepræsident for Huaweis trådløse produktlinje, sagde, at NB-IoT med succes er gået ind i den kommercielle skala i 2019 NB-IoTs “100 millioner” sejlsøkologiske topmøde. Der er 89 NB-IoT-kommercielle netværk i verden. Med mere end 180 modeller og næsten 70 millioner forretningsforbindelser er NB-IoT blevet verdens bedste, mest mainstream og foretrukne LPWA-teknologi.

Cao Ming nævnte, at Huawei i udviklingen af ​​NB-IoT-industrien er en loyal promotør af NB-IoT-industrien og fortsætter med at fremme NB-IoT-industrien med hensyn til løsninger og industriel økologi. Med hensyn til løsninger er Huawei branchens førende leverandør af NB-IoT end-to-end-løsninger fra chips og netværksenheder til IoT-skyplatformen.

Cao Ming introducerede, at for tre år siden introducerede Huawei NB-IoT-chippen, Boudica 120, som i høj grad accelererede den kommercielle proces med NB-IoT. I 2018 udviklede Huawei Boudica 150-chip, understøttede R14-protokollen, understøttede flere frekvensbånd, og ydelsen nærmet sig. GPRS udvider effektivt applikationsområdet til NB-IoT. I 2020 lancerer Huawei Boudica 200-chippen, som understøtter 3GPP R14 / R15-protokollen, med højere integration, sikkerhed og åbenhed. Strømforbruget i typiske scenarier kan reduceres med mere end 40%. Anvendelsen af ​​Boudica 200 vil være yderligere Forbedre forbindelsesydelsen for NB-IoT-terminaler.

På netværk, platform og økologisk niveau gør Huawei også konstant indsats.

På netværksniveau følger Huawei udviklingen af ​​protokollen og forbedrer kontinuerligt ende til ende ydeevne. R14-uplink-raten er nået 150 kbps. Sammenlignet med GPRS IoT-teknologien reduceres R15 / R16-forsinkelsen og strømforbruget yderligere, og dækningsafstanden kan nå 120 km. På det tidspunkt vil omfanget af NB-IoT-aktivering være mere omfattende.

På skyplatformen, der er baseret på OceanConnect IoT-skyplatformen, kan Huawei levere full-stack cloud-services med fuldt scenarie til smarte byer, bilnetværk, smart campus og andre industrier. Det har en milliardniveau-forbindelse og en samtidig kapacitet på millionniveau. Tilpasningen inkluderer NB-IoT. Multi-netværk, multi-protokol og multi-industri grænseflader inklusive 5G har allerede samlet den industrielle økologi fra 50+ industri og 3000+ partnere.

Især med hensyn til økologi nævnte Cao Ming, at Huawei i 2016 først oprettede Openlab, der leverede tjenester såsom løsningsdesign, løsningsintegration og teknisk certificering til IoT-partnere. I øjeblikket har det med succes inkuberet mere end 40 kommercielle applikationer fra Openlab. . Samtidig har Huawei kraftigt udvidet NB-IoT-økosystemet gennem industriallianser, brancheorganisationer og andre organisationer for at fremme en dybtgående anvendelse af NB-IoT-teknologi i forskellige brancher. På nuværende tidspunkt er der 2.500 innovative medlemmer af NB-IoT Alliance registreret i GSMA, der involverer 1.500 virksomheder. Med støtte fra brancheorganisationer er NB-IoT inkluderet i industristandarder for vand, gas, gadebelysning, brandbeskyttelse og jordovervågning. Blandt dem er antallet af forbindelser inden for vand, gas og andre industrier nået 10 millioner. I opfølgningen vil Huawei øge implementeringen af ​​NB-IoT GLocal (Global + Local) økologisk plan, kopiere den vellykkede oplevelse fra Kina NB-IoT i udlandet og i fællesskab udvide det udenlandske marked med kinesiske indenlandske partnere.

Som vi alle ved, er 5G kommerciel ankommet. I 5G-æraen vil driftsomkostninger til flere netværk blive den største byrde for operatørerne. For at forbedre driftseffektiviteten vil 2G og 3G gradvist trække sig ud af netværket, og migrationen af ​​spektrum til en mere effektiv 4G vil være tidens trend. Tidens målnetværk vil være 4G + 5G. Cao Ming understregede, at mere end 20 operatører overalt i verden har lukket 2G-netværk, og kinesiske operatører forbereder sig også på 2G / 3G-netværksretreat. Derfor har industrien allerede indset udviklingen af ​​denne teknologi og har brugt NB-IoT teknologi til at udvikle IoT terminaler. I år er antallet af nye forbindelser i Kinas NB-IoT overskredet 2G.

I juli i år indsendte både den kinesiske delegation og 3GPP NB-IoT som en 5G-kandidat-teknologi til ITU (International Telecommunications Union), hvilket betyder, at NB-IoT vil blive en del af 5G-teknologien. Den i øjeblikket implementerede NB-IoT-terminal kan få adgang til 5G-netværket normalt, efter at spektret er tildelt 5G NR (nyt luftgrænseflade) i fremtiden. Cao Ming påpegede endelig, at R16-aftalen, som fryses i marts 2020, bestemt ikke vil definere en ny 5G LPWAN-teknologi. NB-IoT vil være det primære valg for LPWAN-applikationer i 5G-æraen. Alle samfundslag kan udnytte den modne økologi i den nuværende NB-IoT fuldt ud, fremskynde industriens opgradering og vinde muligheden for den kommende 5G Internet of Everything-æra.