Hej gæst

Log ind / Tilmeld

Welcome,{$name}!

/ Log ud
Dansk
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Hjem > Nyheder > NAND flash-hukommelse vil komme sig stærkt igen

NAND flash-hukommelse vil komme sig stærkt igen

I modsætning til flygtige former for DRAM er NAND flash-hukommelse en ikke-flygtig hukommelse, der kan bevare data uden strøm. NAND er allestedsnærværende i vores personlige computere, smartphones, tablets og andre produkter. I de sidste par år, da omkostningerne er fortsat med at falde, og efterhånden som industrien er flyttet til solid-state-drev (SSD'er), har stigningen i NAND været tydelig. Selvom det er dyrere end HDD, forbedres lagerpræstationen betydeligt. Dette er også tendensen, at NAND bliver mere og mere populært på dataservere, fordi den højere lagringsydelse gør det velegnet til at behandle den eksplosive vækst af data fra AI, 5G og IoT. Disse tendenser kommer producenterne i branchen til gode.

I modsætning til DRAM-markedet er NAND imidlertid mere konkurrencedygtig. Data viser, at der i øjeblikket er seks større producenter på NANDFlash-markedet, og tre af dem (Micron, Samsung og SKHynix) tegner sig for 95% af markedet. For at forblive konkurrencedygtig har NAND investeret en masse penge. Når lagertætheden øges år for år, er konkurrencen om bedre teknologi hård. Hård konkurrence har ført til ordrereserver og overforsyning, hvilket har ført til et kraftigt fald i salgspriser.

Da lock-in-strategien trådte i kraft globalt, absorberede efterspørgslen efter serverhukommelse overforsyningssituationen, og priserne begyndte at stige. Branchen prøver at drage fordel af denne stigende efterspørgsel for at skifte produktporteføljer til servere. Vi forventer, at NAND-indtægterne stiger 40% i år på grund af prisstigninger. Forstyrrelser i forsyningskæden forårsaget af produktionsstop og handelsspændinger udgør imidlertid risici for industrien.

marked Oversigt

Beregnet efter markedsstørrelse er NAND det næststørste IC-produkt for råvarer, værdiansat til US $ 50 milliarder, kun det andet til DRAM. Sammenlignet med DRAM er NAND-markedet sammensat af mange producenter, så konkurrencen er mere intens. Blandt dem har Samsung den største andel på 35% efterfulgt af Toshibas Kioxia (18,7%), Western Digital (14,7%), Micron (11,3%), Intel (9,7%) og SKHynix (9,6%).

Hård konkurrence har tvunget disse virksomheder til at øge deres konkurrenceevne ved at udvikle chips med stigende lagertæthed år for år. Den konstante innovationstempo betyder, at eksisterende lagringsteknologier snart bliver konkurrencedygtige, hvilket resulterer i en lagerbeholdning. I de sidste par år har disse virksomheder investeret en masse penge i produktionen, hvilket resulterede i overforsyning af hukommelseschips, og den gennemsnitlige salgspris faldt. Sidste år faldt priserne med ca. 46%, hvilket påvirkede indkomsten for hele hukommelsesindustrien.

På trods af intens konkurrence har disse selskabers markedsandel forblevet relativt stabil i de sidste fem år. Den største vinder er Intel, hvis NAND markedsandel steg med 6,9% til 9,7%. På den anden side er Kioxia den største taber, dens markedsandel faldt fra 21,6% til 18,7%.

Med stigningen i efterspørgslen efter SDD drevet af 5G og Internet of Things samt efterspørgslen fra skyens eksplosive vækst, vil NAND-markedet vokse. Data viser, at dens sammensatte årlige vækstrate i de næste par år vil nå 14,94%. Kombineret med stigningen i de gennemsnitlige salgspriser gør dette NAND-omsætningen sandsynligvis stigende med 40% i år.

Ligesom DRAM har efterspørgslen efter serverhukommelse siden begyndelsen af ​​året været stigende for at støtte stigningen i dataforbruget. Efterhånden som mennesker i hele verden efterspørger fjernarbejde og virtuel læring, er efterspørgslen efter NAND også vokset. Store cloud-tjenesteudbydere (såsom Google og Microsoft) forventes at øge ordrer til at udvide den eksisterende kapacitet. Stærk efterspørgsel fik NAND-priserne til at stige med ca. 5% i første kvartal, og fortsat implementering af datacentre forventes at skabe ASP-opsving. Ligesom DRAM er NAND-producenternes indtægter tæt knyttet til ASP. På grund af det stramme udbud forventer vi, at priserne fortsætter med at stige herfra, og den gennemsnitlige salgspris stiger med 10% i år.

Ud over væksten i efterspørgsel er udbuddet en anden faktor, der fører til en god opsving i de gennemsnitlige salgspriser. Sidste år reagerede de fleste producenter på overforsyning, reducerede investeringerne med 2% og kontrollerede produktionskapaciteten for at afbalancere markedet. Den planlagte vækst i produktionen i 2020 forventes at være 30%, et fald fra 38% sidste år. Forsyningsstødene hos forskellige fabrikanter har forværret forsyningskontraktionen. På grund af strømafbrydelsen er produktionen af ​​Samsung og Kioxia blevet suspenderet i et par dage, fordi begge virksomheder har besat en større produktionsandel af uret, hvilket utvivlsomt også har indflydelse.

Stigende efterspørgsel

Som svar på serverefterspørgsel ændrer de fleste producenter deres produktstruktur, da efterspørgslen efter smartphones og pc'er forværres. Afhængig af hvordan de styrer bølgen af ​​efterspørgsel, kan nogle virksomheder dog have mere fordel end andre.

Vi forventer, at Samsungs produktion vil stige, fordi trods epidemien begyndte Samsung at operere sin nye fab i det kinesiske fastland i tide i år, og de har også afsluttet en investering på 7 milliarder dollars siden 2017. Virksomheden planlægger også at fremskynde migrationen proces til den sjette generation af V-NAND. For yderligere at styrke dens konkurrenceevne i første halvdel af 2020.

Med hensyn til latenstid og skriveudholdenhed er Samsungs Z-NAND og Intel og Microns 3DX-Point for bedriftsmarkedet de bedste chips til servere. Selvom det vil tage tid, før 3DX-Point vinder en vigtig andel, lancerede Micron sin X-100-chip sidste år og har arbejdet hårdt for at øge produktionen. Intel er begyndt at levere prøver til Optane tidligt, men afhænger stadig af, at Micron producerer chips i henhold til dens aftale. Det betyder, at de fortsat vil købe chips fra Micron, før Intel starter sin egen produktion.

Vi forventer, at Toshiba, Western Digital og SK Hynix klarer sig dårligere end deres jævnaldrende. Toshibas Kioxia lancerede XL-Flash for at konkurrere med Z-NAND og 3D-Xpoint, en speciel hybrid hukommelseschip, der har visse egenskaber ved NAND og DRAM (svarende til 3DX-Point). Desværre brød der en brand på selskabets japanske fab, og produktionen blev standset i to uger. Da støberiet også leverer tjenester til Western Digital, vil dette også påvirke virksomhedens produktion i år. I den nylige økonomiske rapport sagde SKHynix, at den planlægger at tilføje en PCIeSSD-produktlinie til datacentre i år. Selvom det vil være en udfordring at indhente andre producenter, der allerede har professionelle datacenterchips, vil de fleste af dets produkter være rettet mod mobilmarkedet. Fordi dette tegner sig for cirka tre fjerdedele af dens NAND-indtægter.

Kinesiske producenter er en anden X-faktor. På trods af betydelige investeringer i NAND er landet faldet bag på hukommelsesmarkedet i flere år. Imidlertid matcher den 128-lags 3D NAND flash-hukommelseschip fra den kinesiske hukommelsesproducent Yangular Memory Technologies Co., Ltd. (Yangular Memory Technologies) den nyeste teknologi fra eksisterende spillere, som vil blive en styrke, der ikke kan ignoreres. Selv om dets hovedkvarter ligger i Wuhan, stormcentret for den kinesiske epidemi, er dens nye anlæg allerede genoptaget sin fulde produktion i april. Med indtræden af ​​kinesiske investeringer vil frygt for overforsyning igen dukke op i 2021. Men Samsung er begyndt at udvikle 160-lags chips med højere tæthed, hvilket kan gøre dens teknologi foran kinesiske virksomheder. Derfor forventer vi, at Kina får en andel af low-end-chips.

Risiko for forsyningskæden

Vi ignorerer ikke den potentielle indflydelse af COVID-19 på hukommelsesforsyningskæden. Den globale blokade har ført til produktionsforstyrrelser på alle niveauer i fremstillingsindustrien. Selvom blokaden i de fleste asiatiske lande letter, og produktionsgenvindingen er langsommere, kan genopblussen af ​​den anden bølge svække forsyningskæden og negativt påvirke hele industrien. Sammenlignet med DRAM er forsyningskæden imidlertid mere diversificeret, og dens faciliteter er beliggende i Kina, Sydkorea og Japan.

Handelsspændinger er en anden risiko. Striden mellem Sydkorea og Japan har udløst krigskompensationstvister. Japans handelsembargo for basale fremstillingsmaterialer kan kvæle NAND-forsyningskæden. Sydkorea tegner sig for 50% af den samlede NAND-produktion, og Japan leverer 70% til 90% af kemiske materialer til fremstilling.

Som en ikke-flygtig hukommelse er NAND den basale teknologi for moderne lagerenheder. Med stigningen af ​​SSD'er til erstatning af HDD'er er efterspørgslen efter NAND-chips blevet fremmet. Den stigende efterspørgsel efter SSD'er i servere skyldes den eksplosive vækst af AI-, 5G- og IoT-data. Store cloud-udbydere opgraderer til denne form for lagring med højere ydelse.

Siden begyndelsen af ​​året har udbuddet af NAND været stramt, og COVID-19-pandemien har yderligere ført til mangel og øgede priser. Efterhånden som priserne stiger, forventes industrien at drage fordel af højere indtægter i de næste par kvartaler. Da mennesker over hele verden arbejder eksternt og udfører virtuel læring, flytter virksomheden også sin produktportefølje og produktion til serverchips.

Selvom Samsung, Intel og Micron muligvis drager fordel af mere end SK Hynix, Toshiba og Western Digital, forventer vi, at indtægterne fra hele branchen vil stige. Når produktionen stiger, vil markedet også se kinesiske virksomheder vinde andel på kort sigt. Da situationen stadig er ustabil, fortsætter vi med forsigtighed og overvåger markedet i tilfælde af forstyrrelse af forsyningskæden forårsaget af pandemien.

I betragtning af Sydkoreas og Japans betydning i forsyningskæden kan handelsspændinger imellem dem påvirke produktionen.