Hjem > Nyheder > MediaTek lancerer et 7nm chipsæt, der understøtter 5G senere i år

MediaTek lancerer et 7nm chipsæt, der understøtter 5G senere i år  Ifølge en ny rapport planlægger chipmaker Mediatek at introducere et 5G chipset i år. Dette nye chipsæt vil konkurrere med Qualcomm Snapdragon 855 og Hess Kirin 980. MediaTek-chipsetet bruges primært til indgangs- og midter-smartphones. Det nye MediaTek 5G chipset vil bruge en 7nm fremstillingsproces.

Ifølge MediaTek vil det nye chipsæt være meget kraftigere end den seneste Helio P90. I modsætning til andre produkter vil dette chipsæt blive placeret i high-end markedet.

Den har også avancerede AI-muligheder og evnen til at bruge ARMs nyeste Cortex-A76 CPU. Helio P90 er MediaTeks bedste processor til dato, og det er en imponerende chip. Den er fremstillet i 12nm og bruges i øjeblikket i flere mellemstore enheder.

For at realisere 5G-funktionen i dette nye chipset bekræftede MediaTek at det vil starte M705G-modemet senere i år. Det første håndsæt, der drives af dette modem, vil være tilgængeligt i anden halvdel af 2020. Virksomheden gav ikke en præcis dato eller tidsramme for udgivelsen af ​​det nye chipsæt.

Selvom målet er high-end-markedet, vil relaterede 5G-telefoner være billigere end konkurrenter. For eksempel er Samsung og LG smartphones, der bruger Snapdragon 855 chipset og SDX50 modem, prissat til omkring $ 800 - $ 1.000. Prisen på andre mærker af 5G mobiltelefoner er også meget højere end den for ikke-5G mobiltelefoner.