Hello Guest

Sign In / Register

Welcome,{$name}!

/ Log ud
Dansk
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Hjem > Nyheder > Huawei er den tredjestørste chipkøber i verden, fire virksomheder i Kina er blandt de ti bedste

Huawei er den tredjestørste chipkøber i verden, fire virksomheder i Kina er blandt de ti bedste

  For nylig viser de seneste data, som markedsundersøgelsesfirmaet Gartner offentliggjorde, at Huaweis halvlederudgifter oversteg 20 milliarder amerikanske dollars i 2018 og blev verdens tredjestørste chipkøber og tegnede sig for 4,4% af den globale markedsandel.

Selvom der stadig er et vist forskel i indkøbsomkostningerne sammenlignet med de to øverste stigninger, steg Huaweis halvlederudgifter i 418 45,2% årligt og langt over Samsung og Apple, og blev den største stigning blandt Top 5 virksomheder.


Ud over Huawei er mængden af ​​chipkøb af andre kinesiske virksomheder også stigende. I alt fire kinesiske virksomheder er blandt de top 10 chip købere i verden, nemlig Huawei, Lenovo, Xiaomi og BBK (ejet af Vivo og OPPO).

Ifølge Gartner var otte af de ti bedste virksomheder i 2017 forblevet i top ti i 2018, med den amerikanske memory chip maker Kingston Technology og Kinas Xiaomi erstatter Sydkoreas LG Electronics og Japans Sony.

Samsung og Apple er stadig de to bedste købere i verden sidste år med en samlet markedsandel på 17,9%. De to smartphone-giganter har været de to bedste globale halvlederkøbere siden 2012, med en samlet andel på 19,5% i 2017.

Alt i alt, takket være den fortsatte integration af pc- og smartphone-markederne har de 10 bedste købere i 2018 en global markedsandel på 40,2%, en stigning fra 39,4% i 2017. Gartner forventer, at denne udvikling fortsætter.

Mastinne YamaJi, senioranalytiker hos Gartner, sagde i en erklæring: "Da de ti bedste halvleder-chipkøbere indtager en stigende markedsandel, vil chipproducenters teknologiproduktmarkedsførere fordele de fleste af deres ressourcer til den tidligere. Top 10 potentielle kunder."