Hjem > Nyheder > Kæmper i mange år åbnede Qualcomm afstanden med MediaTek 5G?

Kæmper i mange år åbnede Qualcomm afstanden med MediaTek 5G?

Qualcomm annoncerede den 24., at det vil oprette en 5G-økosystem-risikokapitalfond med et samlet beløb på 200 millioner dollars (den samme enhed), og understregede, at det skønnes, at 5G kan bringe op til 13,2 billioner yuan markedsmuligheder i 2035 gennem investeringer, der sigter mod at fremskynde Nye ventures udvikler 5G-applikationer ud over smartphones for at hjælpe med at drive 5G-adoption.

5G-æraen blev ført af smartphone-applikationer og fremskyndet for folks øjne under stimulansen af ​​kinesisk-amerikanske handelskrig. Taiwan Industrial Technology Research Institute og forskningsinstituttet Jibang Technology har imidlertid for nylig påpeget, at smartphonemarkedet er modent, tingenes internet og tingenes internet. Det er applikationsfeltet med stærk vækstmoment i fremtiden.

I konkurrencen om 5G-mobiltelefonchips er den mest bemærkelsesværdige kamp mellem Qualcomm og MediaTek, at hvor markedet gradvist vender sig til mobiltelefoner, hvor skal de 2 fabrikker gå hen?

Hvad der ligger bag den store indsatsinvestering er at konsolidere branchens status?

Yao Jiayang, senioranalytiker ved Tuoba Industrial Research Institute, mener, at Qualcomm ikke kun vil søge at søge fremtiden, men også bremse sin konkurrence på mobiltelefonsiden, investere i andre applikationer og konsolidere sin ledende position i 5G .

Markedet mener for nylig, at MediaTek er kommet nærmere Qualcomms teknologi, men Qualcomms 5G-chip er i millimeterbølgebåndet. Teknologien ligger foran andre producenter i et halvt år til mere end et år. Med anskaffelsen af ​​RF360 vil den fremtidige kontrol med andre 5G-produkter også være forbedring, hvilket altid har ført fabrikken til status.

Det er kun Qualcomm, at det er nødvendigt at konsolidere sin egen branche og markedsposition. Yao Jiayang påpegede, at de enorme forretningsmuligheder bag 5G er forudsigelige. I betragtning af, at Kina og De Forenede Stater vil bruge 5G som et af handelskrigsvåben, vil det desuden investere stærkt i forskellige virksomheder. Vær den første til at etablere dit eget 5G-økosystem, og i fremtiden vil der være muligheder for at blokere andre 5G-chipfirmaer fra at udvide deres markeder.

Qualcomm ønsker at udnytte enorme forretningsmuligheder, der først står over for omkostningsproblemer

Hvad er det 5G-marked, som Qualcomm i øjeblikket beregner? Yao Jiayang mener, at det er tingenes internet og tingenes internet. Han påpegede, at Qualcomm har fortsat med at udvikle specifikationer for ultra-pålidelighed og low-latency kommunikation (URLLC) på køretøjets internet. På nuværende tidspunkt fortsætter det med at samarbejde med internationale telekommunikationsudstyrsleverandører som Nokia, og dens fremskridt ligger faktisk foran sine jævnaldrende.

På tingenes internet ser Qualcomm imidlertid på det smalle bånd tingenes internet (NB-IoT), og der er flere udfordringer her. Han nævnte, at NB-IoT er en meget vigtig del i 5G-layoutet. Globalt, såsom HiSilicon, Intel, MediaTek og Ziguang Zhanru, udvikler de også NB-IoT. I fremtiden er priskonkurrence bestemt en vigtig del af markedet. Derfor er det største spørgsmål, som Qualcomm står overfor, om NB-IoT-chips kan tjene penge?

Yao Jiayang analyserede yderligere, at fordi Qualcomms forretningsmodel er bundet af royalties, vil en chip sælge for 50-60 dollars, men Internet of Things-produkterne kræver et stort antal, enkle og lette, og prisen er tæt på folket; for eksempel ønsker producenterne masseproduktion af et smart ur. Prisen skal muligvis kontrolleres til 300 amerikanske dollars. Qualcomms chipomkostninger er for høje. Dette er det emne, som Qualcomm bør overveje.

I mange år kæmper Qualcomm MediaTeks 5G-strategi længere og længere

På nuværende tidspunkt ser det ud til, at Qualcomm har fornemmet tendensen med fremtidige applikationer, der flytter fra mobiltelefoner til andre områder, og har til hensigt at handle kraftigt. Når vi ser på MediaTek, der har været inden for mobilkommunikation i mange år, ser det ud til, at det har valgt at sprint 5G-mobiltelefonsystemets single chip (SoC). Indretningen af ​​tingenes internet og internettet til køretøjer er mindre indlysende.

MediaTeks nuværende ressourcer er ikke nok. Yao Jiayang sagde, at den kortsigtede MediaTek ikke burde være i stand til at konkurrere med Qualcomm om dette marked uden for mobiltelefonen. MediaTek og Qualcomm har en vis forskel i indtægtsskala. I lyset af 5G, som er en relativt dyre investering i sølvkugler, skal MediaTek først fremstille produkter, der øjeblikkeligt kan genanvendes, f.eks. Mobiltelefoner.

Med hensyn til fremtiden for MediaTek til at komme ind på 5G-markedet uden for mobiltelefonen, sagde Yao Jiayang, at det mest sandsynligt er at optimere omkostningsstrukturen og levere mad og konkurrencedygtige produkter til mellem- og lavendelmarkedet. Dette er MediaTek. I 5G Internet of Things er 5G-bilnetværk den mest sandsynlige måde at flytte på.