Hjem > Nyheder > Levering af SMIC-ordre-EUV-udstyr blev udsat, svarede ASML

Levering af SMIC-ordre-EUV-udstyr blev udsat, svarede ASML

Nikkei Asian Review rapporterede den 6. (Beijing-tid), at ASML forsinkede leveringen af ​​SMIC's EUV-litografimaskine, men de specifikke grunde er ukendte.

Sidste maj bestilte SMIC en $ 120 millioner EUV litografimaskine fra ASML. Nikkei blev underrettet af tre kilder om, at det udstyr, der bestilles af SMIC, planlægges leveret i slutningen af ​​dette år og vil blive installeret i midten af ​​2020, men at varerne i øjeblikket "venter på opfølgningsmeddelelse."

Den 6. (Beijing-tid) aften rapporterede Reuters, at ASML svarede ved at sige, at virksomhedens licens til at eksportere et af dets mest avancerede udstyr til en kinesisk kunde er udløbet og afventer godkendelse fra den hollandske regering til en ny licens. .

ASML-talsmand Monique Mols forklarede yderligere, at prisen på dette udstyr er omkring 100 millioner euro. "ASML overholder kun loven. Loven angiver klart, at EUV-udstyr kun kan transporteres, hvis det har en eksportlicens."

Engageret mange gange

Efterhånden som udviklingen af ​​Kinas halvlederindustri accelererer, er ASMLs forretning i Kina vokset markant. I henhold til salgsdataene for første kvartal og andet kvartal af ASML 2018 udgjorde salget på fastlandet ca. 20%, hvilket svarer til det amerikanske marked og overskred Taiwan-markedet. For at uddybe beslutningen om det kinesiske marked erstattede ASML den tidligere leder af den koreanske region med den seneste kinesiske præsident Shen Bo.

Selv om markedet er blevet rygtet om ASML i de senere år, har ASML benægtet det en efter en og gentog konstant betydningen af ​​det kinesiske marked. I august sidste år var der rygter om, at ASML var forbudt af den amerikanske regering og ikke kunne rekruttere kinesiske ansatte. Derefter svarede ASML: "Dette er en falsk rygte. Når ASML rekrutterer mennesker, er der generelt ingen nationalitetsbegrænsninger. Vi byder ingeniører fra hele verden velkommen."

Derudover er der mennesker, der er bange for, at Wassenaar-aftalen ikke tillader ASML at købe det nyeste udstyr fra Kina. I denne forbindelse har Shen Bo sagt, at dette er en misforståelse af ASML, ASML-litografimaskiner er altid blevet solgt på fastlandet. Han lovede også, at det mest avancerede udstyr også vil blive set på fastlandsmarkedet.

I juni i år flyttede Wuxis 12-tommer produktionslinje af Huahong Semiconductor, en anden skivestøberi i Kina, også med succes ind i tre ASML-litografisk udstyr. ASML Global Senior Vice President Bert Savonije sagde, at ASML er meget beæret over at deltage i udviklingen af ​​Kinas halvlederindustri og bidrage og håber at fortsætte med at bidrage i fremtiden.

Der er ingen tvivl om, at ASML er optimistisk med hensyn til det voksende kinesiske marked for halvleder og fortsat vil udvide sin forretningsmæssige tilstedeværelse i Kina i fremtiden. Jeg tror, ​​at ASML vil være forsigtige med levering af dette EUV-udstyr fra SMIC.

Hvad er holdningerne hos andre amerikanske udstyrsproducenter?

Litografi er kun en del af fremstillingen af ​​halvlederprodukter, og der er brug for en masse halvlederindretninger til ætsning, slibning, rengøring og andre processer.

Foruden den hollandske ASML er US Applied Materials, Lam Research og KLA udstyrsleverandører til den globale halvlederindustri.

Daniel Durn, CFO for anvendte materialer, har oplyst, at virksomheden har planer om at sikre, at nettoeffekten af ​​eventuelle toldsatser relateret til kinesisk-amerikanske handelsspændinger minimeres. I andet kvartal tegnede det kinesiske fastland stadig 28% af selskabets omsætning, den højeste i verden.

Oreste Donzella, senior vicepræsident og marketingdirektør for KLA, påpegede også i et interview med Ji Wei.com, at Kina er den hurtigst voksende region af halvledere. I 2. kvartal af KLA 2018 tegnede Kinas omsætning sig for 32%, kun for Sydkorea (34%). I fremtiden vil KLA levere omfattende og diversificeret teknologi og lokaliseringstjenester for at hjælpe udviklingen af ​​Kinas halvlederindustri.

Da han deltog i Kinas første Kina-ekspo, understregede Lam Research, at størrelsen på det kinesiske marked bestemmer mulighederne her, har en stærk tillid til det kinesiske marked og er meget glad for at deltage i udviklingen af ​​Kinas halvlederindustri.

I april i år, selv om Sanan Optoelectronics blev inkluderet i "Unverified List (UVL)" af den amerikanske regering, stoppede applikationsmaterialerne midlertidigt forretningskontakterne mellem de to parter. Efter effektiv kommunikation blev den imidlertid genstartet snart. Forsyning og samarbejde.

Ud fra holdningen hos disse tre amerikanske producenter af halvlederudstyr er det nok at se, at selv de indfødte amerikanske producenter lægger større vægt på det kinesiske marked for halvleder. Selv hvis der er en lille episode på grund af regeringsbestemmelser, er det meget aktivt at kommunikere og løse.

Den hollandske fabrik adlyder?

I forbindelse med den kinesisk-amerikanske handelskrig er det let at udsætte leveringen af ​​ASML og også bebrejde den amerikanske intervention. Så selv den amerikanske udstyrsfabrik har ikke gjort noget, ASML som hollandsk producent, overholdes i USA?

Chris Hung, senior teknisk analytiker ved Market Intelligence & Consulting Institute, sagde: "Alle chiprelaterede virksomheder, hvad enten de er amerikanske eller ikke, er meget forsigtige, når de sender produkter til Kina. Når alt kommer til alt, kontrolleres mange intellektuelle ejendomme, materialer og grundlæggende videnskaber stadig af USA. ".

Tager Huawei, et andet kinesisk selskab, som et eksempel, efter at virksomheden var inkluderet på "enhedslisten", annoncerede den britiske chipleverandørarm straks suspension af samarbejdet med Huawei, fordi armdelen af ​​teknologien er hjemmehørende i USA . Efter at have afsluttet den juridiske anmeldelse genoptog arm imidlertid sin forretning med Huawei.

Ud over arm vender de fleste af Huaweis amerikanske leverandører nu tilbage til Huawei's forsyning efter at have bestået overensstemmelsesanmeldelsen.

Derfor er dette også tilfældet, når ASML udsætter leveringen af ​​SMIC's EUV-udstyr. Ifølge kilder er en femtedel af de nødvendige dele til ASML-fremstillingsmaskiner produceret på et anlæg i Connecticut, USA. Selv hvis ASML er tvunget til at gennemføre en "compliance review", vil leveringen genoptages, når betingelserne er opfyldt. SMIC reagerede også på hændelsen og sagde, at projektet stadig er i den "skriftlige arbejdsfase." På nuværende tidspunkt skrider virksomhedens avancerede procesforskning og -udvikling glat, forbindelsen mellem F&U og produktion er normal, og kunder og udstyr importeres til normal drift.

Det er værd at nævne, at en række Huaweis amerikanske leverandører gradvist vender tilbage til forsyningen, og kinesisk-amerikanske forbindelser har vist tegn på lempelse. For nylig sagde den amerikanske handelsminister Wilber Ross endda, at Kina og De Forenede Stater forventes at nå en handelsaftale i Iowa, Alaska, Hawaii eller Kina et eller andet sted snart.

Dette kan være gode nyheder for aftalen mellem ASML og SMIC. Selv hvis den hollandske regering er bekymret for at tiltrække USA, hvis USAs egen holdning til Kina begynder at forbedre sig, vil den hollandske regering bestemt ikke gøre noget mere rod.