Hjem > Nyheder > Sammenlignes 7nm-forskellen? Global Foundries lancerer 12LP-processen

Sammenlignes 7nm-forskellen? Global Foundries lancerer 12LP-processen

Den 25. september lancerede Global Foundries 12LP + -processen på sin globale teknologikonference med fokus på træning af kunstig intelligens og ræsonnement. Sammenlignet med den foregående generations 12LP-proces tilbyder 12LP + en 20% ydeevneforøgelse eller en 40% effektreduktion med en 15% reduktion i logikområdet.

Derudover er en nøglefunktion i 12LP + -processen den høje hastighed, lav effekt 0,5V SRAM-hukommelsescelle, der understøtter hurtig, energieffektiv dataoverførsel mellem processor og hukommelse, hvilket er arbejdet på computeren og wireline-infrastrukturmarkedet . Vigtige krav til smarte applikationer.

Global Foundries leverer designreferencepakker til applikationer med kunstig intelligens og design / teknisk fællesudvikling (DTCO) tjenester til 12LP + processen, som begge giver kunderne mulighed for at se kunstig intelligens kredsløb design fra et holistisk perspektiv for at reducere energiforbruget og omkostningerne.

Derudover har 12LP + også en ny siliciuminterposer til 2.5D-emballage, som hjælper med at integrere hukommelse med høj båndbredde med processoren til hurtig, energieffektiv databehandling.

12LP + -løsningen bruger ARMs fysiske IP-artisan® til Global Foundries og POPTMIP til applikationer med kunstig intelligens. Begge løsninger vil også blive anvendt på Global Foundries 'første generation 12LP platform.

Gus Yeung, daglig leder og forsker i Physical Design Group, sagde: "Kunstig intelligens, bil og high-end forbrugermobil er blot et par af de voksende applikationer til at imødekomme de presserende behov for højtydende SOC'er. Med støtte fra ARM Kunstnerisk fysisk IP og avanceret processor-design, Global Foundries '12LP +, vil hjælpe designere med at designe produkter hurtigere og mere effektivt. "

Michael Mendicino, vicepræsident for digitale teknologiløsninger hos Global Foundries, sagde: "Lanceringen af ​​12LP + er resultatet af Global Foundries 'strategi om at levere differentierede løsninger til sine kunder. Global Foundries er i stand til at skalere design uden at forstyrre arbejdsgange sammenlignet med andre løsninger . Skala, hvilket er meget omkostningseffektivt. "

Michael Mendicino sagde endvidere: "Som en avanceret 12nm-teknologi har vores 12LP + -løsning f.eks. Givet kunderne det meste af de ydelser og effektfordele, de ønsker fra 7nm-processen, men deres NRE (ikke-gentagne teknik). De gennemsnitlige omkostninger er kun cirka halvdelen, hvilket medfører betydelig omkostningsreduktion. Desuden, fordi 12nm-knuden kører længere og modnes, vil kunderne hurtigt kunne strømline for fuldt ud at forstå det voksende efterspørgsel efter kunstig intelligens teknologi. ”

Ifølge Global Foundries er 12LP + PDK nu tilgængelig, og virksomheden arbejder i øjeblikket med flere kunder. Det forventes at blive frigivet i andet halvår af 2020 og masseproduktion i Fab 8 i Malta, New York i 2021.