Hjem > Nyheder > CEA-LetiCEO: SOI vil blive en vigtig promotor for kant AI

CEA-LetiCEO: SOI vil blive en vigtig promotor for kant AI

På grund af den krympende proces bliver tykkelsen på det isolerende lag tyndere og tyndere, og portens lækstrøm bliver et af de vanskeligste problemer, som IC-designteamet står overfor. Som svar på dette problem er skift til SOI-materialer på det isolerende lag en effektiv løsning, men et af de vigtigste støberier, der understøtter denne udviklingsvej, GlobalFoundries, har meddelt, at det vil stoppe med at udvikle avancerede processer. Så SOI-lejren skal arbejde hårdere for at fremme udviklingen af ​​økosystemet. Som opfinder af SOI-materialer er det franske forskningsinstitut CEA-Leti opmærksom på vigtigheden af ​​at fremme en sund udvikling af SOI-økosystem, og udviklingstendensen for AI-kant vil skabe mere plads til SOI-teknologi.

CEA-Letis administrerende direktør Emmanuel Sabonnadiere sagde, at SOI-teknologien har en række afledte derivater, fra FD-SOI til logiske og analoge kredsløb, til RF-SOI til RF-komponenter og Power til kraftige halvlederapplikationer. -SOI, SOI-materialer bruges i en lang række applikationer og bruges af halvlederfirmaer som STMicroelectronics (ST), NXP, Nisse og Samsung.

Selvom Gexin for nylig har bebudet ophør med udviklingen af ​​avanceret procesteknologi, vil CEA-Leti og mange partnere i SOI-økosystemet fortsætte med at fremme miniaturiseringen af ​​SOI-processer sammen med andre nye teknologier, såsom indlejret ikke-flygtig hukommelse, 3D Integrer med nye designværktøjer for at holde SOI fremad.

Faktisk er kant AI-chips velegnet til produktion ved hjælp af SOI-processer, fordi kant AI-chips har høje effekt / ydelsesforholdskrav og ofte involverer integration af algoritmer og sensorer, som alle er relateret til SOI-funktioner og fordele. Bare i kø. Derudover har FD-SOI sammenlignet med FinFET en vigtig funktion, der dynamisk kan justere driftspunktet for logiske kredsløb. I modsætning til FinFET'er er det nødvendigt at foretage afvejninger mellem høj ydeevne og lavt strømforbrug i designfasen. Dette kan også medføre store fordele til at forenkle design af det analoge kredsløb.

Halvlederindustrien er imidlertid i sidste ende en branche, der har brug for stordriftsfordele for at støtte den. Uden et sundt økosystem, selvom de tekniske egenskaber er overlegne, er det stadig vanskeligt at opnå yderligere kommerciel succes. Derfor vil CEA-Leti i fremtiden lancere flere understøttende teknologier med partnere for at gøre anvendelsen af ​​SOI-processen mere populær.