Hjem > Nyheder > Ved at bryde tvivl er SOI mainstream i IoT-æraen.

Ved at bryde tvivl er SOI mainstream i IoT-æraen.

Fra IBM's første brug af SOI-teknologi på sin high-end 0,25μm-processor, har SOI's produkter dækket produkter som servere, printere, spilenheder, netværks- og opbevaringsenheder, wearables og bilelektronik i mere end 30 år. . Fordelene ved SOI-teknologi opfylder de specifikke krav, der stilles i disse applikationer for enhedshastighed, funktionalitet og lavt strømforbrug.

På hjemmemarkedet har SOI også fået større opmærksomhed. På det 7. Shanghai FD-SOI Forum, der for nylig blev afholdt, deltog mere end 400 tekniske eksperter inden for underlag, skivefremstilling, EDA, IP, IC-design og systemdesign til arrangementet. For nylig afholdt Soitec og SOI Alliance, de førende underlagsproducenter på SOI-området, en konference i Beijing for at introducere udviklingen af ​​SOI-teknologi og SOI-alliansens planlægningsstrategi.

Mere end siliciummateriale

Som verdens største producent af optimerede underlag har Soitec i alt seks produktionsanlæg og produktionsbaser i Frankrig, Singapore, Belgien og Kina. Det har to kerneteknologier: SmartCut og SmartStacking.

Soitecs kerneteknologi er materialemæssigt. Thomas Piliszczuk, koncerndirektør for global strategi i virksomheden, mener, at Soitecs kerneopgave er at kombinere forskellige materialer for at imødekomme de forskellige krav, som slutkunderne stiller til materialegenskaber. Så ud over flagskibet RF-SOI og FD-SOI udvikler virksomheden nye produkter baseret på tredje generation af halvledermaterialer, herunder GaN og SiC.

"Med årtier med udvikling er GaN modnet. Soitec mener, at den kan deltage i udviklingen af ​​denne teknologi." Thomas er meget optimistisk med hensyn til GaN-teknologi. "Vi vil dog ikke udvikle sig fra bunden af, vi har købt en virksomhed, der er specialiseret i udvikling af GaN-teknologi. Virksomheden EpiGaN. Dette firma har allerede et relativt modent produkt."

GaN-produkter vil udvide Soitecs produktlinje til at levere værdi i 5G- og strømapplikationer. I 5G-applikationer bruges GaN-produkter i basestationer; i strømapplikationer vises GaN-produkter i automobilstyringssystemer.

SiC-produkter vil også blive brugt i elsystemet til elektriske køretøjer, som vil blive brugt i store mængder i køretøjsomformere. ”Vi udvikler SiC-produkter, det vil sige ved hjælp af vores SmartCut- og SmartStacking-teknologier til at behandle dette nye materiale.” Thomas afslørede, ”Soitec bruger en god SmartCut-teknologi til at fremstille en ny type siliciumkarbidskive. I begyndelsen af ​​næste år frigiver vi nogle nye produkter, der kan undergrave denne industri. "

”Derudover har vi en tredje vækstpol for indiumgalliumnitrid på silicium i MicroLED-displayet,” sagde Thomas med tillid.

Mens han udvider produktsortimentet, udvider Soitec også sin produktionskapacitet, hovedsageligt til POI-produkter, der bruges i næste generations RF-filtre. "Logikken bag udvidelsen af ​​produktionskapaciteten er, at næsten alle RF-filter- og modulproducenter overvejer brugen af ​​POI-underlag, når de designer." Ifølge Thomas forventes selskabets POI-produktionslinje i Frankrig at udvide til 400.000 stykker om året. På samme tid er det i øjeblikket kun et 6-tommers underlag og vil producere 8-tommers og 12-tommers underlag i fremtiden.

"Inden for ikke-SOI, GaN og POI udvikler vi os meget hurtigt, fordi 5G vil have mere og mere efterspørgsel efter begge dele," tilføjede Thomas. "Med hensyn til SOI vil det blive 5G-æraen. Mainstream er vi meget sikre på."

Hjælp kinesiske virksomheder med at blive smartfollowers

Soitec er et kernemedlem i SOI Alliance. Alliancen blev oprettet i 2007 for at samle branchen og fremme udviklingen af ​​SOI-industrien.

Formanden og direktøren for SOI Industry Alliance, Dr. Carlos, deltog for nylig i det 7. Shanghai FD-SOI Forum. Han var meget glad for at se ændringerne i hele det økologiske miljø: "Da det første forum blev afholdt, blev deltagerne fyldt med et foto, og denne gang deltog mere end 400 mennesker, og invitationen blev vedtaget."

Udviklingen af ​​hele den industrielle økologi stammer fra færdiggørelsen af ​​infrastrukturen. Dr. Carlos forklarede omhyggeligt: ​​"For at fremstille SOI-chips har du brug for skiver, du har brug for et støberi, du har brug for EDA, du har brug for en platform, du har brug for design, IP, du har brug for kapaciteterne i en substratfabrik, du har brug for at designe selskab til at tage alt. At sætte det hele sammen, det er de grundlæggende dele. "

”Tilbage i 2014 fokuserede diskussionen på, om forsyningskæden blev bygget. I 2015 vil fokus være på, om støberiet kan findes. Senere er folk bekymrede for, om de kan få IP- og designbiblioteker. Det er ikke muligt at få support til EDA og platform. Men nu er industriens fokus gradvist skiftet fra forsyningskæden til selve produktet. ”Dr. Carlos påpegede industriens omdannelse.

Udviklingen af ​​hele SOI har været en multi-blomstrende situation. Samsung udvikler masseproduktion i 18FDS. Kernen gør nu 22FDX, og der er planer om at implementere 12FDX masseproduktion i fremtiden. ST udvikler 28FD-SOI-teknologi, mens Renesas har sin egen SOTB-teknologi. Dette er de unikke værdier, som SOI-teknologi bringer.

Imidlertid, når processen skrider frem, vil SOI-teknologi støde på den flaskehals, som CMOS-processer støder på? For eksempel er produktionsomkostningerne høje, og de deltagende virksomheder bliver mindre og mindre. Dr. Carlos gav en anden opfattelse: "Fokus for SOI-teknologi er, hvordan man integrerer blandet signal, RF og computerkraft. Når IoT-teknologien fortsætter med at udvide sig, vil feltet blive større og større. Nøglen er, om vi har evnen for at klare dette ekspanderende marked. Der vil være mange 200 mm fabrikker i fremtiden, 300 mm har sit eget marked, og forskellige nanoteknologiske knudepunkter vil eksistere for at tilpasse sig til forskellige markeder. Drivkraften er ikke funktionsstørrelsen som FinFET. Vores fokus er Ikke det samme. At bygge infrastrukturen og optimere teknologien på dette grundlag er vores fokus. "

Han sagde endvidere: "IoT er et stort marked værd på milliarder. Det har mange partitioner og mange kategorier af markeder, hvilket også fører til IoT-markedet, der ikke involverer et firma, men en masse virksomheder i deres respektive behov. Så i IoT felt, forskellige virksomheder har brug for forskellige wafer støberier, og forskellige fabrikker vil have deres eget marked behov. "

Dr. Carlos er meget optimistisk med hensyn til det kinesiske marked. Han mener, at kinesiske virksomheder kan drage fordel af udviklingsresultaterne fra den første bølge af applikationer og derefter tage applikationen til et nyt niveau. Dette kaldes "smartfollowers". På baggrund af forgængere vil "smartfollowers" være mere rationelle og mere modne.

Han sagde, at alliancen aktivt vil fremme udviklingen af ​​Kinas industri: "Jeg tror, ​​alliancen og forummet vil spille en forbindende rolle i Kina og kan realisere interkommunikationen mellem det internationale samfund og det kinesiske samfund. Hvis der er nogen ledig plads i Kinas industriudvikling, vi håber, at vi gennem vores indsats vil udfylde ledige stillinger og fremme udviklingen af ​​Kinas hele økologiske miljø i en bedre og højere retning. "

Der er faktisk flere og flere SOI-fans i Kina, som kan ses fra deltagerne i dette SOI-forum. I IoT-tiden gav SOI-teknologi kinesiske IC-virksomheder flere valg. Med udviklingen af ​​5G og bilelektronik vil SOI-teknologi sandsynligvis indlede et højdepunkt i Kina.