Hej gæst

Log ind / Tilmeld

Welcome,{$name}!

/ Log ud
Dansk
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Hjem > Nyheder > Apples A14 Bionic-processor, TSMCs 5nm-build med 11,8 milliarder transistorer

Apples A14 Bionic-processor, TSMCs 5nm-build med 11,8 milliarder transistorer

På denne Apples efterårskonference er den nye iPhone ikke officielt annonceret, som den kendte analytiker Guo Mingchi sagde før. Du bliver nødt til at vente med at se den virkelige "guddom". Imidlertid er A14 Bionic-processoren, der forventes udstyret i den nye iPhone-serie, blevet afsløret tidligere, og den vil også blive transporteret på den nyligt lancerede nye generation af iPad Air.

Ifølge oplysningerne på pressekonferencen bruger Apples A14 Bionic-processor et nyt 6-core CPU-design, der indeholder 2 højfrekvente kerner og 4 energibesparende kerner. Med hensyn til GPU bruger den en 4-kerne arkitektur, mens den neurale motor bruger et 16-kerne design. Og på grund af brugen af ​​støberleder TSMCs seneste 5nm-proces er antallet af transistorer i det så højt som 11,8 milliarder kroner, hvilket er endnu mere end desktop x86-processoren, der viser dens kraftfulde computerydelse.

Med hensyn til forbedring af ydeevnen sammenlignet med den forrige generation af A12 Bionic-processorer bygget ved 7-nanometer-processen, har A14 Bionic-processoren en 40% stigning i CPU-ydeevne. GPU-ydelsen er steget med mere end 30%. Apple sagde, at grafikpræstationen for A14 Bionic-processoren er dobbelt så høj som for lignende bærbare Windows-computere, som kan udføre 11 billioner operationer pr. Sekund, og den indbyggede neurale motor fordobler ydeevnen ved maskinindlæring. I det store og hele, efter at den nye generation af iPad Air er udstyret med A14 Bionic-processoren, er dens computerydelse næsten 10 gange højere end den forrige generation.

Før var der nyheder om, at A14 Bionic-processoren er dukket op i databasen for evalueringssoftwaren Geekbench. Ifølge dataene i databasen er A14 Bionic-processorens ydeevne 30% højere end den forrige generation A13 Bionic-processor. I den ikke-Apple-lejr, inden den legendariske Qualcomm Snapdragon 875-processor blev frigivet, er Qualcomms Snapdragon 865-processor den mest kraftfulde processor i dette felt.

Ifølge Geekbench-databasedata svarer Snapdragon 865-processoren imidlertid til A11-processoren, som Apple lancerede for to år siden. Ydelsen til A13 Bionic-processor, der blev frigivet af Apple i 2019, er allerede mere end 10% højere end Snapdragon 865. Dagens A14 Bionic-processor er 30% højere end A13 Bionic-processoren. Det betyder, at ydeevnen for A14 Bionic-processoren er mere end 40% højere end Snapdragon 865. Derfor bør det være velfortjent at sige, at A14 Bionic-processoren er den mest kraftfulde mobilprocessor i verden i dag.