Hej gæst

Log ind / Tilmeld

Welcome,{$name}!

/ Log ud
Dansk
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Hjem > Nyheder > Apple overtager AI-firmaet Xnor.ai for $ 200 millioner, planlægger at integrere det i iPhone-modeller i fremtiden

Apple overtager AI-firmaet Xnor.ai for $ 200 millioner, planlægger at integrere det i iPhone-modeller i fremtiden

Apple har erhvervet forskellige typer teknologiselskaber i de senere år. Ifølge GeekWire har Apple for nylig erhvervet Seattle opstart Xnor.ai, et firma med speciale i kunstig intelligens (AI) -teknologi.

Kilder hævder, at Apple erhvervede Xnor.ai for omkring 200 millioner dollars. Selvom både Apple og Xnor.ai afviste at kommentere nyhederne, er webstedet Xnor.ai roligt gået offline.

Xnor.ai's teknologi giver virksomheder mulighed for at udføre dyb indlæringsalgoritmer på mobiltelefoner og andre bærbare enheder i stedet for at kræve, at disse operationer udføres i skytjenester. Xnor.ai lover fuld fortrolighed og lav hukommelsesbelastning og energikrav. I betragtning af at Apple altid har lagt stor vægt på at beskytte det personlige privatliv, er virksomhedens erhvervelse af Xnor.ai ikke overraskende.

Apple integrerer muligvis Xnor.ai-teknologi i iPhone-modeller i fremtiden for at forbedre Siri og andre opgaver baseret på kunstig intelligens og maskinlæring.

Oprindeligt fokuserede Xnor.ai på maskinlæring og udviklede effektive algoritmer, der kan køre på forskellige hardware eller IoT-enheder på lavt niveau (Internet of Things). Dette inkluderer elektronik såsom sikkerhedskameraer, der bruger meget lidt strøm og har ensporet forenkling. Ved hjælp af Xnor.ai's algoritmer kan disse gadgets imidlertid udføre komplekse opgaver, såsom genkendelse af objekt. Dette er en opgave, der normalt kræver kraftig behandling fra en skybaseret computer via en internetforbindelse.

Kilden sagde, at anskaffelsesbeløbet på $ 200 millioner kun er et skøn, så dette tal er ikke specifikt. Skønt beløbet og investeringen stadig ligger i de titusinder af millioner, der overstiger alle tidligere store investeringer, der blev rejst. Rapporten oplyser også, at Xnor.ai også vil flytte til Apples Seattle-kontor.

Apples erhvervelse af et Edge-baseret computervirksomhed er et fremadskuende træk for virksomheden. Andre branchegiganter som Google, Microsoft og endda Amazon har investeret meget på dette område. Det planlægger at gøre sine produkter mere uafhængige af sine cloud computing-tjenester gennem Xnor.ai og kan omfatte funktioner såsom ansigtsgenkendelse, naturlig sprogbehandling og augmented reality.

Da edge computing fokuserer på lokal behandling, udvides betydningen af ​​dette felt også til sikkerhed og privatliv. Som et resultat kan Apple gøre maskiner mere sikre og endda forbedre dens billedalgoritmer gennem maskinlæring. Det er værd at bemærke, at iPhone er et løst eksempel på edge computing med lokalt lagrede biometriske data (ansigtsgenkendelse eller fingeraftryksscanner) og dens behandlingsfunktioner.