Hej gæst

Log ind / Tilmeld

Welcome,{$name}!

/ Log ud
Dansk
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Hjem > Nyheder > Pludselig mangel på waferkapacitet udløser prisstigninger

Pludselig mangel på waferkapacitet udløser prisstigninger

Siden epidemien er stemmen til wafer-produktionskapacitet uophørligt hørt. På den ene side på grund af efterspørgslen efter spil drevet af epidemien har store producenter som Sony, Nintendo og AMD i høj grad øget deres efterspørgsel efter wafer-produktionskapacitet. Krav til displaypanel-IC'er og CMOS-billedsensorer er blevet stærkere, hvilket har ført til alvorlig mangel på produktionskapaciteten for større fabrikker. Selv på grund af akkumuleringen af ​​kundeordrer er leveringsperioden for støberi blevet forlænget fra 2 til 3 måneder til 4 måneder eller endda mere end et halvt år. I august har nogle producenter hævet deres tilbud, men udbuddet er stadig mangelvare. Nogle brankkilder har afsløret for nylig, TSMC, UMC og andre 8-tommer støberi-tilbud er hævet med 10% til 20%.

Derudover viser SMICs økonomiske rapport også, at efterspørgslen efter 8-tommers waferstøberi blomstrer. Dens kapacitetsudnyttelsesgrad er nået op på 98,6%. Den månedlige produktionskapacitet er steget fra 476.000 i det foregående kvartal til 480.000. Inden udgangen af ​​dette år vil SMIC International 8-tommer produktionskapacitet stige med 30.000 om måneden, og 12-tommer kapacitet vil stige med 20.000 om måneden. Hua Hong opnåede også en kapacitetsudnyttelsesgrad på 3,4%, en stigning på 11% fra den foregående måned. Hua Hong har i øjeblikket 4 wafer-fabrikker. Ifølge data har virksomhedens 8-tommers waferstøberi en månedlig kapacitet på 178.000 wafere, og dens kapacitetsudnyttelsesgrad er helt op til 100%.

Og i denne hurtige tidevand af produktionskapacitet er MOSFET ofte et af de mere alvorlige ofre for skader, når støberikapaciteten er utilstrækkelig. Da MOSFET-fabrikker normalt har en lille mængde chips, og prisen ikke kan sammenlignes med andre chips, når kapaciteten er utilstrækkelig, bliver MOSFET-virksomheder ofte de første wafer-fabrikker, der optimerer produktionskapacitetstildeling og maksimerer overskuddet. Genstand for afvisning. For at få fat i produktionskapaciteten overvejer nogle MOSFET-producenter ud over stigende priser endda at opgradere fra 8-tommers fabriks til 12-tommers fabriks, men prisen er meget højere og uudholdelig. I desperation kan nogle producenter kun vælge at justere produktpriserne.

Som en af ​​de førende MOSFET'er i Kina erklærede Fuman Electronics på den interaktive platform i går, at på grund af manglen på opstrøms waferforsyning er virksomhedens produkter begyndt at øge priserne. Fuman Electronics er ikke det første firma, der annoncerer prisstigninger. To MOS-rørproducenter i Shenzhen er begyndt at hæve deres priser med 20%.

I henhold til branchens insiders forslag skal downstream-producenter i lyset af denne situation forberede en halv måned til en måneds mere lagerbeholdning i henhold til deres ordremængde, og de må ikke blinde oplagre.