Hjem > Nyheder > 5G-chips er ynkelige? Disse 5 fabrikanter nyder midlertidigt den store 5K store kage

5G-chips er ynkelige? Disse 5 fabrikanter nyder midlertidigt den store 5K store kage

I henhold til operatørens finansielle netværksrapport afslørede erhvervsinsidere, at producenterne efter notering af nogle 5G-mobiltelefoner har fundet ud af, at de globale 5G-chipproducenter er meget fattige, kun fem, mobiltelefonselskaber, der har meget lidt valg for 5G-chips.

De virksomheder, der kan udvikle 5G-chips er Huawei HiSilicon, Qualcomm, Samsung, MediaTek og Ziguang.

Tidligere i år frigav Huawei officielt 5G multimode terminalchip, Balong 5000, til verden. Chippen vedtager 7nm-proces, downloadfrekvens på op til 4.6Gbps i 5G-netværk Sub-6GHz-bånd, højeste downloadhastighed på 6.5Gbps i mmWave (millimeterbølge) bånd, industristøtte NR TDD og FDD fuld spektrum for første gang, synkron support SA og NSA 5G netværkstilstand. Ifølge Huaweis introduktion er Baron 5000 den 5G terminale baseband-chip med den højeste integration og højeste ydelse i branchen. Det er ikke kun verdens første single-chip multimode 5G baseband-chip, men understøtter også 2G, 3G, 4G, 5G single-chip-løsninger, med lavere strømforbrug og bedre ydelse.

Qualcomm udgav også den anden 5G baseband-chip Snapdragon X55 i år, baseret på 7nm processteknologi. Den enkelte chip understøtter 2G, 3G, 4G, 5G multimode og understøtter millimeterbølge og under 6GHz frekvensbånd, der understøtter TDD og FDD standarder. Understøt uafhængig, ikke-uafhængig netværkstilstand. I 5G-tilstand kan Opteron X55 opnå downloadhastigheder på op til 7 Gbps og uploadhastigheder på op til 3Gbps. Det understøtter også Cat 22 LTE til downloadhastigheder på op til 2,5 Gbps.

Samsung udgav sin første 5G baseband-chip Exynos Modem 5100 sidste år. Med hensyn til specifikationer er Exynos Modem 5100-chip bygget med 10nm LPP-teknologi, understøtter Sub 6GHz lavfrekvens (brugt i Kina) og mmWave (millimeterbølge) højfrekvens, bagudkompatibel med 2G / 3G / 4G, inklusive men ikke begrænset til GSM , CDMA, WCDMA, TD-SCDMA, HSPA, 4G LTE osv. Exynos Modem 5100 kan opnå en downloadhastighed på op til 2 Gbps ved Sub 6 GHz, en downloadhastighed på 6 Gbps i millimeterbølgebåndet og en 4 Gbps hastighed til 1,6 Gbps.

MediaTek udgav sin 5G-mobilplatform i maj i år. Multimode 5G-systemets single-chip (SoC) er fremstillet i 7nm-proces med indbygget 5G-modem Helio M70. Denne multimode 5G-mobile platform er velegnet til 5G-uafhængig og ikke-uafhængig (SA). / NSA) Netværksarkitektur Sub-6GHz-frekvensbånd, understøtter kompatible fra 2G til 4G generationer af forbindelsesteknologi. Det har en downloadhastighed på 4,7 Gbps og en uploadhastighed på 2,5 Gbps.

Ziguang Zhanrui frigav også 5G baseband-chip Ivyo 510 på MWC 2019, der blev afholdt i februar i år. Den vedtager TSMCs 12nm-processteknologi, understøtter en række 5G-nøgleteknologier, kan opnå 2G / 3G / 4G / 5G flere kommunikationstilstande, er i overensstemmelse med de nyeste 3GPP R15-standardspecifikationer, understøtter Sub-6GHz frekvensbånd og 100 MHz båndbredde, er en høj integration Højtydende, lav effekt 5G baseband-chip. Derudover kan Ivy 510 understøtte både SA (uafhængigt netværk) og NSA (ikke-uafhængigt netværk) netværksmetoder til fuldt ud at imødekomme de forskellige kommunikations- og netværkskrav i 5G-udviklingsfasen. Topphastigheden for downlink er 1,5 Gbps i NSA 2,6G-båndet.

Da 5G-basebandchip skal være kompatibel med 2G / 3G / 4G-netværk på samme tid, øges de tilstande og frekvensbånd, der skal understøttes, meget. Everbright Securities påpegede i en forskningsrapport, at den nuværende 4G-mobiltelefon skal understøtte tilstanden til 6 modeller, og når 7 moduler i 5G-æraen, chipdesignkompleksiteten vil blive meget forbedret. For chipproducenter har de brug for stærkere teknisk forskning og udviklingsstyrke. Blandt dem har Intel, der er optimistisk omkring branchen, ikke været i stand til at udlevere tilfredsstillende svar og simpelthen solgt baseband-forretningen til Apple.

Så høje krav og designkompleksitet har ført til fremkomsten af ​​få globale 5G-chipproducenter, men selv hvis der er en oligopoltrend, er konkurrencen stadig hård. I lyset af 5G er denne kage ikke villig til at spise mindre. Derudover er der stadig mange chipproducenter, der skynder sig at komme ind i denne kløft, og de fremtidige op- og nedture forventes stadig.